Arkivnyhed - kan være forældet

Så kan der bades i Nordhavn

14.05.2018
  • ""
Badezonen ved ’Sandkaj’ er åben for københavnere og badeglade besøgende.

Så er der godt nyt til københavnerne. Badezonen i Nordhavn er åben. Den røde lampe i varslingsskiltet er skiftet ud med den grønne, hvilket betyder, at vandet er rent nok til, at københavnerne må hoppe i havnen ved Sandkaj.

”Solen bager ned over København i disse dage, og hvad er mere lækkert end en kold dukkert i havnens rene vand. Det er skønt, at københavnerne langt om længe kan tage badezonen ved ’Sandkaj’ i brug, ” siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å).

Badezonen ’Sandkaj’ var planlagt til at åbne i august 2017, men blev aldrig åbnet på grund af fund af flere fejltilsluttede toiletter og køkkener på regnvandssystemet ved Sandkaj, som forhøjede bakterieniveauet ved badezonen.

Københavns Kommunes Vand og VVM i Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer nu, at vandet er rent nok til at bade i og har derfor givet grønt lys til at åbne badezonen. Kommunen holder øje med bakterieniveauet og tager hyppigt vandprøver.

Badezonen er placeret ud for Göteborg Plads langs træbryggen på Sandkaj i Nordhavn.

Der kan bades helt året rundt. Badning sker på eget ansvar og uden livreddere.

Fakta:

  • En badezone er et afgrænset område i havnen, hvor det er tilladt at bade. Den er afmærket med gule markeringsbøjer, flydespær, redningsliner langs kajen, redningsstiger og redningsposter. Der skiltes med ”Badning tilladt”.
  • Zonen indeholder et lille bassin på 15x12 meter og et stort bassin på 70x12 meter og er udstyret med sikkerudstyr samt elektronisk varslingssystem, som varsler ved dårlig vandkvalitet.
  • Badning i badezoner sker på eget ansvar og uden opsyn af livreddere.
  • Københavnerne og byens besøgende kan vælge mellem tre havnebade og fire badezoner, når lysten til en kold dukkert melder sig. 

Badezonerne har åbent året rundt, mens havnebadene har åbent fra 1. juni til 30. september. 

Kontakt

Julie Stemann Monberg

Pressechef
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 33 66 23 45