Arkivnyhed - kan være forældet

Søg penge til at hjælpe socialt udsatte migranter

09.10.2014
Frivillige organisationer kan nu søge penge fra Københavns kommunes særpulje til hjælp til udenlandske hjemløse...

...Det besluttede Socialudvalget i går.

Særpuljen, der er på i alt 2,5 mio. kr., skal gå til at hjælpe socialt udsatte migranter. Der er de seneste år kommet flere fattige udlændinge til København. Mange af dem har svært ved at finde arbejde, og ender med at bo på gaden og leve af tiggeri. Som udlændinge har de ikke adgang til den samme sociale hjælp som danskere, og der er derfor behov for at hjælpe dem på andre måder.

Mange udsatte migranter har et ønske om at vende tilbage til deres hjemland, men har på grund af helbredsmæssige og sociale problemer ikke overskud til det. Ved uddelingen af pengene bliver der derfor lagt vægt på indsatser, der understøtter den enkeltes mulighed for at vende tilbage til sit hjemland.

Udover de 2,5 mio. kroner i særpuljen har kommunen afsat en mio. kr. til at styrke kommunens hjemløseenhed, hvor der i forvejen er to medarbejdere, der har særligt fokus på migranter.

Ved uddelingen af puljen lægger forvaltningen vægt på en række kriterier. Blandt andet, at ansøgerne har ydet en længevarende solid indsats på socialområdet, og at de samarbejder med de øvrige foreninger, der får penge fra puljen.

Informationsmøde

Den 27. oktober bliver der holdt et informationsmøde for foreninger, der overvejer at søge penge fra særpuljen. Informationsmødet bliver hold kl. 17-18.30 i Kvarterhusets mødelokale 'Verdensrummet', Jemtelandsgade 3, 2300 Kbh S

Læs mere om særpuljen og ansøgningskriterierne