Arkivnyhed - kan være forældet

Rygestoprådgivere rykker ind på jobcentret

19.10.2015
Rygestoprådgivere rykker blandt andet ud på jobcentre og borgerservice, når der i uge 43 og 44 er rygestopkampagne.

I løbet af de næste to uger vil rygestoprådgivere møde københavnerne til en snak om rygestop på jobcentre, borgerservice og på gaden. Mere end hver sjette københavner ryger hver dag, og af dem ønsker syv ud af ti at holde op. Og der er hjælp at hente for dem.  Kommunen har mange gratis rygestoptilbud, og dem kommer der ekstra fokus på i de næste uger, hvor en rygestopkampagne blandt andet lægger vejen forbi jobcentre i København.

- Vi har et bredt udvalg af gratis rygestoptilbud til alle dem, der ønsker at kvitte cigaretterne. Det sætter vi fokus på med rygestopkampagnen, så vi kan hjælpe de mange københavnere, der ønsker et liv uden røg.  I Københavns Kommune har vi et mål om et næsten røgfrit København i 2025. Det er et meget ambitiøst mål, men gennem støtte og vejledning til de københavnere, som gerne vil holde op med at ryge, tror jeg det kan lykkes, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Det er Københavns Kommunes mål, at kun fire procent af københavnerne ryger i 2025. Og chancen for at stoppe med at ryge er fem gange så stor, hvis man får hjælp. Derfor har kommunen forskellige rygestoptilbud som kurser, telefonrådgivning eller rygestop via en app.

Kampagnen ruller ud fra mandag den 19. oktober på blandt andet Jobcenter AMC i Nyrupsgade fra 13-15. Her står rygestoprådgivere klar til en snak om rygestop, og der er mulighed for at få lavet en kuliltemåling. Rygestoprådgiverne kommer desuden forbi biblioteker og borgerservice forskellige steder i København.