Arkivnyhed - kan være forældet

Royal Arena holder åbent hus

13.02.2017
Royal Arena i Ørestad holder åbent hus den 26. februar, hvor alle får mulighed for et kig bag kulissen i Danmarks nye arena.

Den røde snor er blevet klippet og de første koncerter er afholdt. Og nu holder Københavns nye forum for indendørs sports- og kulturbegivenheder så åbent hus for alle borgere i og uden for København. Til arrangementet bliver det muligt at gå en tur rundt og se arenaen bag kulissen, og de forskellige salgssteder for mad og drikke vil være åbne.

Åbent hus-arrangementet finder sted søndag den 26. februar, og man bestiller billet via www.ticketmaster.dk. til et bestemt tidsrum mellem 12 og 18. Der er gratis adgang.

Royal Arena er finansieret af Københavns Kommune og Realdania i fællesskab for at styrke idrætten, kulturlivet, bylivet og den økonomiske vækst i København og resten af landet. Forventningen er, at Royal Arena vil booste Københavns og Danmarks internationale profil og gøre det muligt at tiltrække kultur- og sportsbegivenheder, som man ikke hidtil har kunnet få til Danmark.

Royal Arena er designet af 3XN og opført i karakteristisk nordisk design tilpasset omgivelserne i Ørestad.  Nogle af verdens førende eksperter i arena-byggeri har deltaget i indretningen, som er gjort fleksibel, så der kan afholdes både store og små arrangementer inden for alle musikalske genrer, sceneshows og sportsbegivenheder.

Den officielle indvielse af Royal Arena fandt sted lørdag den 28. januar, hvor H.K.H. Kronprinsen indviede arenaen. Herefter fulgte tre udsolgte koncerter med verdens største heavy metal-band, Metallica. Resten af året byder på koncerter med bl.a. Drake, Bruno Mars, Aerosmith og mange andre, ligesom der bl.a. afholdes EM i kortbanesvømning i december i år og VM i ishockey i 2018.

Fakta om Royal Arena

 • Royal Arena er opført af Arena CPHX P/S, der ejes af Københavns Kommune og Realdania med hver 50 procent. Den samlede anlægspris for Royal Arena udgør ca. 1,4 mia. kr. Københavns Kommune og Realdania har hver indskudt 325 mio. kr. som kapital i Arena CPHX P/S. Lokale og Anlægsfonden har, via det nu nedlagte Elitefacilitetsudvalg under Kulturministeriet, støttet byggeriet med 15 mio. kr., fordi Royal Arena er en multiarena, der favner bredt i funktionalitet og har en stærk arkitektur, og fordi multiarenaen gør det muligt at afvikle en lang række internationale idrætsevents på eliteniveau. Resten af anlægssummen er lånefinansieret.
 • Byggeriet er gennemført i 38 fagentrepriser og er afsluttet inden for den tidsfrist, der er aftalt med Live Nation Entertainment Group, hvis datterselskab Danish Venue Enterprise A/S er operatør på arenaen.
 • By & Havn, der er grundejer, indgår som samarbejdspartner i projektet og har bidraget ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen.
 • 3XN står sammen med HKS Architects, Arup, ME Engineers og Planit-IE bag designet af Royal Arena, der er udtryk for en stærk skandinavisk designtradition, hvor kvalitet, funktion og form går op i en højere enhed. Med i teamet er desuden Hami og Rambøll, der har været underrådgivere i byggefasen.
 • Listen over entreprenører, som har været involveret i byggeriet, er lang: M. J. ERIKSSON A/S, C.C. CONTRACTOR, URSSA S. COOP, G.V.L Entreprise A/S, HSHansen A/S, Hoffmann A/S, Bravida Danmark A/S, Dan-Delektron A/S, ABA teknik ApS, Fugmann A/S, Dominus A/S, Brøndum A/S, Airteam A/S, A-Comfort ApS, OTIS A/S, BGB A/S, Londero Mosaik A/S, Areo A/S, Malerselskabet SBM A/S, C.Hollbøll & Sønner Entreprise A/S, Bluecube3 (GB) Ltd., Holbæk Ny Maskinværksted A/S, Lambæk Gulve A/S og Skou Gruppen A/S.
 • Byggeriet startede i august 2013 – grundstenen til byggeriet blev lagt den 26. juni 2013.
 • Med opførelsen af Royal Arena kommer København på linje med andre store byer som Hamburg, Berlin og Stockholm. Det forventes, at Royal Arena vil tiltrække en bred vifte af kulturelle og sportslige arrangementer.
 • Royal Arenas maksimale tilskuerkapacitet vil være op til 16.000 gæster og arenaen kan skaleres ned til en kapacitet på omkring 3.000. Arenaens samlede areal er på knap 35.000 etagemeter med store foyerarealer til gæsterne og servicearealer til optrædende kunstnere og sportsudøvere.
 • Royal Arena har særlige arealer og rammer til arenaens kommercielle samarbejdspartnere.
 • Danish Venue Enterprise A/S, der er et selskab under Live Nation Entertainment Group, er operatør på Royal Arena og står for driften af arenaen. Danish Venue Enterprise A/S forventer, at der vil blive afholdt 60‐80 arrangementer om året.
 • Der er indgået en aftale med Sport Event Danmark om et bidrag på 5 mio. kr. årligt i ti år til gengæld for en reservationsret til arenaen i forbindelse med store sportsarrangementer.
 • Udover de tre udsolgte koncerter med Metallica, som allerede er afholdt, er der blandt andet offentliggjort koncerter med The Weeknd (udsolgt), Drake (udsolgt), Bruno Mars (udsolgt), DAD & Dizzy Mizz Lizzy (få billetter), Marcus & Martinus, Nik & Jay, Aerosmith, André Rieu, Lady Gaga og Céline Dion. Derudover lægger Royal Arena hus til EM i kortbanesvømning i december 2017 og VM i ishockey i maj 2018.

Se mere på www.royalarena.dk

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.