Arkivnyhed - kan være forældet

Rekordmange deltagere i Kulturhavns plakatkonkurrence

27.03.2015
Intet mindre end 985 kreative sjæle fra i alt 76 forskellige lande kæmper i år om at vinde plakatkonkurrencen for Kulturhavn 2015.

Kulturhavns årlige plakatkonkurrence har netop haft deadline. Juryen skal i år vælge blandt 985 deltageres bidrag. Antallet af plakatforslag er steget markant siden sidste år, hvor Kulturhavn modtog 123 plakatforslag.

Som noget nyt har juryen i år valgt at gøre konkurrencen international, og det har i den grad gjort udslag på antallet af deltagere.

”Kulturhavn 2015 blev skudt i gang med plakatkonkurrencen, og hele verden deltog. Vi glæder os meget over den opmærksomhed, konkurrencen har fået, og vi er spændte på at se, hvordan opgaven er blevet fortolket rundt omkring i verden,” lyder det fra juryformand Tobias Røder fra Studiomega.

Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) er også begejstret for årets resultat:

”Den store tilslutning til konkurrencen vidner om en kæmpe international interesse for København som kultur- og ikke mindst havneby. Det kan vi være stolte af.”

Plakatvinderen får direkte besked senest den 1. april 2015 og kan udover hovedpræmien på 15.000 kr. se frem til at få sit arbejde eksponeret for de tusindvis af mennesker, der ser plakaten i bybilledet og på festivalen.

Kulturhavn løber af stablen den 7. - 9. august 2015.

Alle uanset profession og baggrund har kunnet deltage i konkurrencen.

Juryen består af:

  • Tobias Røder – designer, Studiomega
  • Morten Grøn – direktør, Design Danmark
  • Morten Windelev – direktør, Re-public
  • Christian Have – direktør, Have Kommunikation
  • Nanna Sørensen – festivalleder, Kulturhavn

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.