Arkivnyhed - kan være forældet

Rejsegilde for Københavns nye stofindtagelsesrum

16.12.2015
Et nyt permanent stofindtagelsesrum på Vesterbro slår dørene op til august næste år

I fredags var der rejsegilde for det nye rum på Halmtorvet 17, som skal være med til at skabe endnu bedre forhold for misbrugere og større tryghed på Vesterbro.

København har i dag tre stofindtagelsesrum, hvoraf to er midlertidige. Med det nye stofindtagelsesrum på Halmtorvet 17 etablerer Socialforvaltningen nu endnu et fast tilbud til byens stofmisbrugere. Det skal være med til at redde liv og reducere skader i forbindelse med indtagelse af stoffer.

Det første midlertidige stofindtagelsesrum åbnede i 2012. Siden er omkring 380 overdoser blevet behandlet - uden et eneste dødsfald. I over 8.000 tilfælde er der bygget bro mellem misbrugere og sundhedssystemet. Samtidig er 80 procent af kanyleaffaldet forsvundet fra Vesterbro, og en stor del af stofmisbrugerne indtager ikke længere deres stoffer på gaden.

Både naboer, skoler og sociale tilbud i lokalområdet samt brugere fra byens øvrige stofindtagelsesrum har været inddraget i udviklingen af det nye stofindtagelsesrum. Fredag kunne de sammen med borgmestre, direktører og politikere fra Rådhuset fejre, at tagkonstruktionen på den ca. 1000 m2 store bygning nu er rejst. Her bliver der ud over rum til stofindtagelse plads til samtalerum, sygeplejerum, depot, affaldsrum, toiletter og bad. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.