Arkivnyhed - kan være forældet

Redegørelsen af tidligere borgmester Anna Mee Allerslevs habilitet

23.01.2018
Folketingets Ombudsmand får redegørelsen med vurdering af tidligere borgmester Anna Mee Allerslevs habilitet

Københavns Kommune har i dag sendt en redegørelse til Folketingets Ombudsmand som advokatfirmaet Horten har bistået med i forhold til en vurdering af den tidligere borgmester Anna Mee Allerslevs habilitet i forhold til Øens Murerfirma A/S og virksomhedsejeren Jan Elving.

Redegørelsen besvarer en henvendelse fra ombudsmanden i efteråret 2017.

Hortens vurdering er, at Anna Mee Allerslev ikke har været inhabil. Det fremgår således af Hortens juridiske vurdering, at relationen mellem Anna Mee Allerslev og Jan Elving har karakter af et venskabeligt forhold, der er baseret på en professionel kontakt, men derimod ikke er et venskab, der kan føre til inhabilitet.

Endvidere fremgår det bl.a. af sammenfatningen fra Horten, at der ikke i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i øvrigt foreligger sager, der giver kommunen anledning til overvejelser eller initiativer, samt at der i Teknik- og Miljøforvaltningens sag om Tap1 er truffet rigtige og lovlige afgørelser, herunder at der ikke er lagt vægt på usaglige hensyn. Teknik- og Miljøforvaltningen vil endvidere anbefale en revidering af rammerne og retningslinjerne for politikerspørgsmål i hele Københavns Kommune.

”Jeg har i dag oversendt redegørelsen til Folketingets Ombudsmand som advokatfirmaet Horten har bistået med. Jeg ser frem til ombudsmanden behandling af sagen, og såfremt der skulle være yderligere spørgsmål fra ombudsmanden, står vi naturligvis til rådighed,” siger Bjarne Winge, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Caspar Ryttergaard, kommunikationschef, 40 29 71 24

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.