Arkivnyhed - kan være forældet

Rødt flag ved Amager Strand og Svanemøllen Strand

24.08.2015
Kommunen har hejst det røde flag pga. mistanke om forurenet badevand. Sandsynligvis fra et skib, der har tømt sine tanke tæt på land.

Københavns Kommune har i dag, mandag d. 24. august 2015, modtaget analyseresultatet af to vandprøver, taget d. 20. august, der viser et forhøjet indhold af bakterier i badevandet ved Amager Strand. 

På den baggrund har kommunen hejst det røde flag både ved Amager Strand og for en sikkerheds skyld også ved Svanemøllen Strand, som også ligger ud til Øresund. Samtidig er der bestilt nye analyser af badevandet. Resultatet ventes at foreligge onsdag d. 26. august 2015. 

Strømretningen har i den forløbne uge været nordgående, hvorfor kilden til forureningen skal findes syd for Amager Strand. Tårnby Kommune har ved tilsyn på deres sydlige badestrand ved Kongelundsfortet observeret en tyk bræmme af fækalier og toiletpapir på en strækning over 3-400 meter. 

Det er sandsynligt, at denne forurening stammer fra et skib, der har tømt sine tanke tæt ved land, og det er ligeledes meget sandsynligt, at den nordgående strøm og østlige vind har ført forureningen op til Amager Strand.  

Ifølge embedslægens vurdering er overskridelserne af vandkvalitetskravene ikke voldsomme. Derfor forventes det ikke, at badegæster og ironman-deltagere, som har været i vandet ved Amager Strand, er blevet påvirket af forureningen. Skulle der imod forventning opstå sygdomstilfælde, vil det sandsynligvis bestå af maveonde, evt. med diarré, som går over af sig selv i løbet af kort tid. Ved vedvarende eller mere alvorlige gener, skal man søge egen læge. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.