Arkivnyhed - kan være forældet

Pulje til Socioøkonomiske virksomheder

25.01.2013
Blinde kokke, udviklingshæmmede opvaskere eller utilpassede tømrere. Det er grundstammen i en ny type virksomheder.

De nye virksomheder går under betegnelsen ’socialøkonomiske virksomheder’, og fælles for dem er, at de ansætter personer med enten nedsat arbejdsevne, handicap eller sociale og psykiske problemer. Og dem skal der være flere af, hvis det står til socialudvalget i København.

Socialøkonomiske virksomheder kan være en nøgle til et aktivt liv for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Derfor ønsker socialudvalget, at det skal være nemmere at drive sådanne virksomheder.

 

Til næste år vil Socialforvaltningen fremsætte et budgetønske om, at der oprettes en kommunal pulje på 10 mio. kr. til social beskæftigelse af de svageste ledige borgere.

Kommunen skal kun definere formålet med puljen. Etableringen af de socioøkonomiske virksomheder skal ske på baggrund af private initiativer, som forvaltningen ikke har indflydelse på.

Planen er at invitere virksomheder til at byde ind med projekter, og hvis puljen bliver en realitet, skal den både medvirke til at aktivere borgere og til at metodeudvikle området. Puljen forventes at løfte Socialudvalgets pejlemærke om flere borgere med sindslidende og handicap i beskæftigelse.