Arkivnyhed - kan være forældet

Projekt skal afhjælpe kriser og sorg hos familier med handicappede børn

11.02.2016
Et projekt i Socialforvaltningen skal afprøve terapeutiske forløb målrettet til forældre til børn med handicap.

Projektet tilbyder en række familiebaserede terapeutiske forløb, som skal mindske potentiel mistrivsel, sorg, stress eller kriser i familier med handicappede børn. De terapeutiske forløb skal på længere sigt gavne både forældre, søskende og det handicappede barn. 

Hos forældrene drejer det sig om færre skilsmisser og en bedre kontakt til arbejdsmarkedet. Søskende til et handicappet barn skal få den rette omsorg og et godt børneliv, mens det handicappede barn skal opleve en øget selvstændighed og livskvalitet og undgå anbringelser og mindske brugen af aflastning. 

De terapeutiske forløb bliver tilbudt til familierne i den tidlige kontakt mellem familie og kommunen, så snart forvaltningen har fået kendskab til familien. Familierne får tilbudt et forløb med individuel eller parterapi, der kombineres med kursusforløbet PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) eller KIFF (Kursus I Fælles Forældreansvar). Kurserne skal styrke forældrenes mestringsstrategier, kommunikation og samarbejde omkring barnet. 

I alt 50 familier bliver en del af projektet, der løber frem til 2017. Hvis projektet levere de forventede resultater, kan 25-30 familier med handicappede børn fremadrettet modtage en tilsvarende indsats. Projektet er finansieret af midler fra Socialstyrelsen.

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.