Arkivnyhed - kan være forældet

Pris fra Frivilligrådet hjalp Eftertro til at åbne en ny afdeling

23.09.2019
  • Frivillig på et værested for hjemløse
Foreningen Eftertro løb afsted med sejren, da Frivilligrådet i Københavns Kommune i februar uddelte rådets frivilligpris.

Nu er det tid til at indstille frivillige foreninger til dette års pris på 25.000 kr. 

Frivilligrådet i København arbejder på at skabe synlighed omkring frivillighedens potentiale og de værdier, frivilligt arbejde skaber for samfund og enkeltpersoner. I samarbejde med forvaltninger og politikere understøtter Frivilligrådet en større forståelse af, hvad frivillighed kan, og hvordan det bedst muligt kan komplimentere og styrke det kommunale arbejde.

Frivilligrådet ønsker med deres frivilligpris at skabe nye muligheder for foreninger i byen. Og sidste års vinder, Eftertro, har helt konkret brugt prispengene til at skabe en ny indsats. 

”Vi har blandt andet brugt pengene til at etablere af en ny afdeling i Odense, som vi ikke kunnet have startet uden midlerne fra Frivilligprisen. Desuden har vi i Eftertro fået meget positiv opmærksomhed, anerkendelse og respons i tiden efter prisuddelingsarrangementet”, fortæller presserepræsentant Maria Brock. 

Eftertro er en non-profit organisation, som tilbyder frivillig rådgivning og vejledning i forbindelse med hjælp til at tackle tvivl og spørgsmål omkring tro. Foreningen blev anerkendt for deres vigtige arbejde og i særlig grad bemærket for at yde støtte til en ellers overset gruppe borgere.

Indstil din kandidat til Frivilligprisen

For at kunne komme i betragtning til prisen, skal foreningen have ydet en væsentlig frivillig indsats på det sociale område. De indstillede foreninger vurderes af et bedømmelsesudvalg bestående af medlemmer fra Frivilligrådet, der udvælger et antal kandidater til endelig udvælgelse af det samlede Frivilligråd.

Alle kan lige nu indstille kandidater til prisen via dette link

Der er deadline d. 20. oktober 2019. 

Prisuddelingen vil finde sted den 11. november i Røde Kors Frivillighus på Blegdamsvej 27, 2100, København Ø.

Kontakt

Pressechef Thomas Søie Hansen

Pressechef
Socialforvaltningen
+45 20 52 97 86