PRESSEINVITATION: Nu rykker de første studerende ind i akutboliger

27.08.2021
Nu står en række akutboliger klar til, at de første studerende kan få et midlertidigt tag over hovedet.

Ved Gl. Ellebjerg Station i Valby står en række boligpavilloner nu klar til at give studerende et midlertidigt tag over hovedet. Pavillonerne der består af møblerede enkelt- og dobbeltværelser lejes ud for henholdsvis 850 kroner og 1.000 kroner om ugen.

”København skal være en studievenlig by for alle – også selvom du ikke kommer fra Storkøbenhavn eller har familie i byen, der kan hjælpe med at finde en bolig. Her er midlertidige, akutte boliger et supplement til boligmarkedet. Jeg håber, at de kan give de studerende lidt ro til at falde til, indtil de finder et mere permanent sted at bo,” siger overborgmester Lars Weiss (S).

”Vi er meget glade for at kunne hjælpe med at etablere de første midlertidige studieboliger. Vi ved, at en mindre stresset boligsituation i studiestarten er vigtig for at kunne holde fast i sin uddannelse og for en god social integration. Vi håber at være med til flere andre initiativer i kommunens studiebypolitik”, siger direktør i Studenterhuset Jacob Ørum.

Boligpavillonerne indeholder 30 værelser og kan give 40 studerende et midlertidigt tag over hovedet. Der var oprindeligt lagt op til at etablere 45 vogne med plads til 180 studerende, men af hensyn til brandsikkerheden har Københavns Kommune været nødt til at nedskalere projektet.

”Jeg havde selvfølgelig helst set, at der kunne etableres flere midlertidige, akutte boliger i år, men det er et skridt på vejen. Samtidig arbejder vi målrettet for, at der kommer flere permanente ungdomsboliger til byen. Sidste år blev der bygget over 1.400 nye ungdomsboliger, hvoraf knap en tredjedel var almene. Det er det højeste antal siden 2012,” siger overborgmester Lars Weiss (S).

Boligerne, der har fået navnet ”Startup Housing” står klar nu og tre måneder frem. Herefter er det forventningen, at de studerende har fundet en mere permanent bolig, og pavillonerne vil blive fjernet igen.

Boligerne opsættes i år som et pilotprojekt. Efter sæsonen vil Københavns Kommune evaluere projektet og behovet for de midlertidige, akutte boliger fremover.

Indvielse af ”Startup Housing”
Overborgmester Lars Weiss (S) indvier projektet Startup Housing mandag den 30. august kl. 15-16.
Indvielsen finder sted på Blushøjvej 3, 2450 København SV.

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet. Til indvielsen deltager også Danske Studerende Fællesråd og Studenterrådet ved Københavns universitet.

Kontakt