Arkivnyhed - kan være forældet

Planerne for Beauvaisgrunden er klar

27.04.2016
Den tomme grund skal omdannes til et attraktivt, grønt boligkvarter med respekt for naturen og de nuværende brugere.

I 1950’erne blev der fyldt ketchup på dåser og syltet grøntsager i udkanten af Østerbro mellem Lyngbyvej og Rovsingsgade. Beauvaisgrunden hedder selv samme sted i dag, der har stået ubeboet hen i så mange år, at det er groet fuldstændigt til med høje træer og vildtvoksende natur. Det har gjort området særligt populært blandt Østerbros lokale hundeluftere og kvarterets unge. Dem skal der stadigvæk være plads til, når Beauvaisgrunden skal omdannes til et nyt grønt boligkvarter med op mod 69 almene familieboliger. Det fremgår af det vinderprojekt, som Teknik og Miljøudvalget mandag vedtog. 

For at bevare områdets grønne karakter er de nye familieboliger udviklet som tre smalle tårne på mellem 15 og 30 meter, der flettes ind i naturen blandt træer og buske. Disse boligtårne skal huse alt fra unge, unge par, små familier, store familier og bofællesskaber. Boligerne skal derudover omringes af et grønt bakket landskab, der byder på gode, rekreative byrum. Eksempelvis et grønt urbant byrum ud mod Rovsingsgade. Klimaet er der også tænkt på, idet projektet indeholder løsninger på at tage imod de stigende mængder regnvand fx i forbindelse med skybrud.

Før Beauvaisgrunden er klar til at byde de mange nye beboere velkommen, skal detaljerne i Lejerbos vinderprojekt dog først viderebearbejdes, hvilket vil ske i tæt samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen. Planen er, at boligerne står klar i foråret 2019.

FAKTA: 

  • Beauvaisgrunden har været ejet af Københavns Kommune siden 1983 og har siden da ligget ubenyttet hen.
  • Boligerne får en størrelse fra 64m2 til 115 m2.
  • Bebyggelsen består af 3 tårne med forskellig højde mellem 15 og 30 meter over terræn. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.