Arkivnyhed - kan være forældet

Plads til mere idræt på Sundbyøster Plads

11.03.2013
  • ""
Fra 2015 bliver der plads til flere i Amager Øst. En ny hal, boliger og dagligvarebutik er på vej til hjørnet af Parma-/Amagerbrogade.

Hallen kommer til at ligge på første sal i det nye hus, hvor der også bliver plads til et aktivitetsrum og et rummeligt foyerområde. Oven over hallen er der boliger og i stueetagen dagligvarebutik. Bygningen er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og forventes klar i 2015.

”Det er positivt, at der bliver plads til mere idræt i Amager Øst – og så med en god økonomi, fordi vi samtidig bygger boliger og plads til handel,” siger overborgmester Frank Jensen.

”Hallen bliver en realitet gennem et helt nyt samarbejde mellem kommunen og private investorer. Det er godt, fordi københavnerne får rigtigt meget for pengene, og fordi vi forhåbentlig på den måde fremover kan bygge endnu flere aktivitetsrum i byen til glæde for unge og ældre”.

Byggeriet sker i en ny type partnerskab: Københavns Kommune stiller byggegrund til rådighed for et projekt, hvor O. Adsbøll & Sønner A/S rejser hele bygningen. Når byggeriet står færdigt, køber Københavns Kommune hallen af entreprenøren. I alt kommer hallen til at koste Københavns Kommune 30 mio. kr., hvilket er noget mindre end prisen for en hal af samme størrelse i sin egen bygning.

”Der er mangel på halkapacitet i hele byen, og jeg ved, at lokaludvalget og borgerne på Amager længe har kæmpet for en ny hal. Jeg skal være den første til at ønske dem tillykke med projektet. Jeg håber, at vi med dette projekt har skabt en ny model for byggeri i partnerskab med private, så vi også fremover sikrer flere faciliteter for pengene,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev.

Formanden for Amager Øst Lokaludvalg, Ole Pedersen, har deltaget i bedømmelsesudvalget, der både har fokuseret på de funktionelle og de arkitektoniske elementer i oplægget til den nye hal.

”I mange år har idrætslivet omkring Sundbyøster udtrykt behov for en ny Sundbyøsterhal. Dette har  Amager Øst lokaludvalg lyttet til og taget ønsket med i sin bydelsplan for 2010. Det har været vigtigt for lokaludvalget at finde en løsning af høj kvalitet, både udvendigt og indvendig. Nu bliver ønsket opfyldt og det er med tilfredshed at vi kan se at, vi med den model der er skabt, kan se frem til en ny velfungerende idrætshal i Sundbyøster”, siger Ole Pedersen.

Københavns Kommune og Amager Øst Lokaludvalg inviterer til orienteringsmøde om halprojektet og udviklingsmulighederne for området. Mødet holdes i Sundbyøster Skole den 10. april 2013 kl. 19.