Arkivnyhed - kan være forældet

Plads til flere skolebørn på Østerbro

27.02.2014
”Stik mig den spade” lød opfordringen fra Lars Aabjerg, som bliver skoleleder på den nye skole på Strandboulevarden. Opfordringen kom inden han sammen med børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev i tirsdags tog det første spadestik til den nye skole.

Alle de rette elementer

Solen skinnede ned på de gæster, der var mødt op på Strandboulevarden 47 for at fejre byggestarten på den nye skole. ”Solen skinner, vi har vandet tæt på, og om lidt går vi ud og graver i jorden. Alle de rette elementer for vækst og for at få noget til at gro er til stede her i dag,” sagde Lars Aabjerg og tilføjede, at det primære formål med den nye skole er at få børnene til at vokse.Arrangementet stod i børnenes tegn: ”Det er jer, vi bygger til, og det er pga. jer, at vi er her i dag. Det er jo ikke hver dag, vi bygger en ny skole her på Østerbro, og derfor er det en stor dag. Også fordi det her ikke bare bliver en skole – det bliver et nyt centralt knudepunkt for hele lokalområdet,” slog børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev fast, inden hun overdrog podiet til de 50 børn fra skolens første årgang, som optrådte med en sang, de havde forberedt specielt til denne dag. 

Lokalområdets knudepunkt

Det er det tidligere Finsens Institut, senere Danmarks Designskole, der bliver om- og udbygget, så den fremover kommer til at danne ramme om op mod 1000 elevers skoledag. Allerede inden etableringen af den nye skole er gået i gang, er skolen blevet udnævnt til lokalområdets nye knudepunkt. Det skyldes især visionerne om at åbne skolen for lokalområdets beboere uden for normal skoletid.De første elever til Skolen på Strandboulevarden er startet i lokaler på Langelinieskolen og indtil videre har skolelederen derfra taget hånd om de nye elever. Men pr. 1/3 2014 får den nye skole sin egen leder - Lars Aaberg, som stopper på Sortedamsskolen for at komme til at stå i spidsen for skolen på Strandboulevarden.