Arkivnyhed - kan være forældet

Penge tilbage i skat kan påvirke din uddannelses- eller kontanthjælp

10.03.2014
Hvis du eller din samlever får penge tilbage fra SKAT, bliver det betragtet som formue, hvis du modtager uddannelses- eller kontanthjælp.

Du kan derfor risikere at blive trukket i din ydelse, eller at du skal betale penge tilbage. Så kontakt Ydelsesservice, inden du går ud og køber nye møbler eller betaler af på din gæld. 

Der er mange ting, som spiller ind på, hvad det betyder for dine ydelser, at du eller din samlever får penge tilbage fra SKAT. Først og fremmest, hvor mange penge man får tilbage, og om man i forvejen har andre værdier, der skal tælle med, når vi gør formuen op. 

Hvis din overskydende skat og din øvrige formue er på mere end 10.000 kr. for enlige og 20.000 kr. for ægtefæller/samlevende, har du efter loven formue. Det kan betyde, at du ikke længere har ret til uddannelses- eller kontanthjælp. Og så skal du i stedet leve af din/jeres formue.

Vi får besked fra SKAT, om du eller din samlever har fået udbetalt overskydende skat. Når vi har lavet en opgørelse af, om det har betydning for din ydelse, kontakter vi dig.

Hvis den overskydende skat er udbetalt i starten af april og du ikke har hørt fra os inden d. 15. maj, kan du frit bruge de penge, der er kommet tilbage fra SKAT. Hvis du tænker på at bruge pengene inden da, så kontakt Ydelsesservice.

Vær opmærksom på, at du ikke kan forvente at høre fra os inden 15. maj, hvis du/I har gæld til det offentlige.  Det kan nemlig betyde, at der ikke er kommet skat tilbage i starten af april, fordi det først skal afgøres, om der overhovedet skal betales noget af den overskydende skat tilbage.

Skal du betale restskat, har det ingen virkning for din kontanthjælp, du kan eventuelt rette henvendelse til SKAT og aftale en afdragsordning.

Du kan ringe til Ydelsesservice om overskydende skat og uddannelses- eller kontanthjælp på alle hverdage mellem kl. 13 og 14 på telefon 82 56 42 00.