Arkivnyhed - kan være forældet

Pædagogernes sygefravær under landsgennemsnittet

30.08.2016
For første gang nogensinde ligger pædagogerne i København under landsgennemsnittet, når det handler om sygefravær.

Flere års koncentreret arbejde med at reducere sygefravær, giver nu pote. Og det er pædagoger, pædagogiske assistenter og de pædagogisk uddannede ledere, som viser vejen i København. De faggrupper har alle formået at reducere sygefraværet i en grad, så det nu ligger under landsgennemsnittet.

Et lavt sygefravær er ikke bare glædeligt for den enkelte medarbejder. Det giver også en højere kvalitet i byens dagtilbud, når brugen af vikarer kan holdes nede. Det giver en mulighed for større kontinuitet og bedre systematik i den pædagogiske praksis, som hver dag leveres i byens daginstitutioner. Hertil kommer, at kommunens samlede økonomi også bliver bedre. Altså, et lavt sygefravær er en tredobbelt win-win-situation.

Årsagen skal findes i en flerstrenget indsats. Blandt andre tiltag har man i Børne- og Ungdomsforvaltningen haft en særlig taskforce-enhed, som har bistået arbejdspladser med særligt højt sygefravær til at etablere en systematik i opfølgningen på sygefraværet.

Derudover har man i flere år haft en vedvarende ledelsesmæssig fokus på opgaven med at nedbringe sygefraværet og der har været et fint samarbejde om opgaven med arbejdspladsernes lokale samarbejdsudvalg. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.