Arkivnyhed - kan være forældet

P-automaterne i København virker igen

01.06.2016
Center for Parkering har nu gennemgået og genstartet kommunens 800 p-automater, nu er hele parkeringssystemet oppe at køre igen som normalt

Center for Parkering har nu gennemgået og genstartet samtlige kommunens 800 p-automater, der mandag blev ramt af et system-nedbrud. Dermed er hele parkeringssystemet oppe at køre igen som normalt.

Status onsdag eftermiddag er, at 15 ud af de 800 maskiner er ude af drift af andre årsager end systemnedbruddet, hvilket er helt normalt som på en almindelig dag. Hvis man som bilist kommer til en p-automat, der ikke virker, skal man derfor kontakte Vagtcentralen hos Center for Parkering på tlf. 33 66 18 18, hvor man vil få hjælp til, hvad man skal gøre.

P-automaterne er blevet genstartet manuelt, først i rød og grøn zone og dernæst i blå zone. Onsdag morgen var det kun automaterne på Amager, der manglede at blive genstartet. Derfor har bilister ikke skullet betale for parkering på Amager i dag, mens betalingsparkeringen har fungeret som normalt i resten af byen. Betalingsparkeringen genoptages på Amager fra torsdag morgen.

P-vagterne er blevet instrueret i ikke at pålægge afgifter for manglende betaling, mens der har været systemnedbrud, men det kan være sket enkelte steder alligevel. Hvis man er blevet pålagt en afgift for manglende betaling, mens p-automaterne har været ude af drift, vil afgifterne blive annulleret. Man skal blot henvende sig til Center for Parkering på den digitale p-butik: kk.dk/pbutikken.

P-vagterne har i stedet haft ekstra fokus på ulovlige parkeringer, og her er der pålagt afgifter helt som normalt. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.