Arkivnyhed - kan være forældet

P-afgifter for manglende betaling sættes i bero

21.03.2019
Har du modtaget en parkeringsafgift, som du fik, fordi du kom til at indtaste forkert nummerplade, så kan du få sat sagen i bero.

I starten af marts afsagde først Østre Landsret og så Vestre Landsret to næsten ens domme, som omhandler parkeringsafgifter. Der er tale om sager, hvor bilister har fået en parkeringsafgift, fordi de har tastet forkerte nummerpladeoplysninger ind på p-automaten, hvorfor p-vagten ikke har kunnet registrere en betaling for den parkerede bil. 

Begge landsretter konkluderer, at afgifterne er korrekt pålagt. De mener imidlertid, at afgifterne burde være blevet eftergivet, når bilisterne efterfølgende har kunne dokumentere, at de har forsøgt at betale for parkering, men at der blot er sket en tastefejl, så de ikke har fået registreret den rigtige bil i systemet.

Vi tager selvfølgelig landsretsdommene alvorligt og indretter os efter dem, indtil vi forhåbentlig får sagerne afgjort ved Højesteret. Derfor vil klager af denne type sager blive sat i bero indtil videre.

Du skal kontakte os

Vi har ikke mulighed for selv at identificere de parkeringsafgifter, som er omfattet af dommene fra landsretten. Hvis du mener, at du har en sag, der bør sættes i bero, kan du sende en klage via vores hjemmeside. På den måde sikrer du også, at parkeringsafgiften ikke bliver forældet.

For at kunne tage stilling til, om der er grundlag for at sætte sagen i bero, skal din klage indeholde

  • Kopi af kvittering fra p-automat eller mobilbetalingsudbyder

eller

  • Oplysninger om 
    • Det præcise beløb, du betalte
    • Dato og tidspunkt for betalingen
    • Placeringen af den p-automat eller navnet på den mobilbetalingsudbyder, du benyttede.

Gå til login for at klage. 

Hvis du ikke har mulighed for at klage via hjemmesiden, eller hvis du har spørgsmål, kan du kontakte os på telefon 70 80 80 90 på hverdage mellem 9 og 15.

Du hører fra os

Når vi har modtaget din klage, vil vi undersøge, om parkeringsafgiften lever op til de krav, som fremgår af dommene fra landsretten. Du vil derefter høre fra os, når det er besluttet, om sagen kommer i Højesteret eller ej.

Kontakt