Arkivnyhed - kan være forældet

Overborgmesteren tænder juletræet på Rådhuspladsen

18.11.2016
Traditionen tro tændes juletræet på Københavns Rådhusplads første søndag i advent, den 27. november 2016. kl. 16.

Det er en fast tradition, at julemanden kommer forbi København den 1. søndag i advent, når juletræet på Rådhuspladsen skal tændes.

”Det store, flotte juletræ på Rådhuspladsen er en smuk og hyggelig tradition. Det er startskuddet på julen for rigtig mange københavnere, når juletræet tændes. Det glæder mig, at der samles ind til Børnenes Kontors julehjælp, så alle københavnerbørn kan få en dejlig jul,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen.

Frem til juleaftensdag vil der ved træets fod stå en glaskiste til indsamling til Børnenes Kontor. De indsamlede midler går ubeskåret til julehjælp til udsatte børn i København.

Juleoptog på Strøget

Det hele starter med juleoptog gennem byens gader arrangeret af Hovedstadens Beredskab. Optoget afgår ca. kl. 13.30 fra Rådhuset til Nyhavn og tilbage langs Strøget med Greve Pigegarde, julemand, nissemor og nissebørn samt forskellige brandkøretøjer. Optoget ankommer på Rådhuspladsen omkring klokken 15.40, hvor der vil være mulighed for at hilse på både julemanden og alle nisserne.

Klokken ca. 15.50 holder overborgmester Frank Jensen årets juletale. Efter sin tale vil overborgmesteren tænde træet kl. 16.00. Efter juletræstænding bliver der spillet julemusik, og der vil være mulighed for at hilse på nissebørnene igen.

Træet er en bæredygtig rødgran og vejer omtrent 5 ton og er cirka 20 meter højt. Det bliver pyntet med 800 LED-lys og 100 julehjerter fra Børnenes Kontor. Træet fældes af 1. næstformand for Borgerrepræsentationen, Lars Weiss mandag d. 21. november

Pressen er velkommen til at deltage i juletræstændingen. For pressehenvendelser skriv til: Kristian Holmelund Jakobsen, pressemedarbejder, Københavns Kommune, zv6m@okf.kk.dk, 2495 1831. 

For spørgsmål vedr. arrangementet kontakt: Protokolchef Acela Maliachi Christoffersen, email: xe13@okf.kk.dk Tel. 33 66 26 96