Arkivnyhed - kan være forældet

Orøstrand certificeret som DGI profilskole

04.04.2017
Som det første døgntilbud i Danmark kan kommunens skole- og behandlingshjem på Ørø, Orøstrand, nu kalde sig profilinstitution for idræt.

DGI Profilskoler er et landsdækkende koncept, der er udviklet i samarbejde med DGI og Dansk Skoleidræt. Målet er at gøre idræt, leg og bevægelse til en naturlig del af skoledagen og skabe sammenhæng til det frivillige foreningsliv.

På Orøstrand er en hverdag med idræt, høj puls og sved på panden ikke noget nyt. Skole- og behandlingshjemmet er kendt for at have fokus på bevægelse, leg og udeliv og har i næsten 40 år stået for et årligt idrætsstævne på Holbæk Stadion for børn og unge på landets døgn- og dagtilbud.  

Men selvom Orøstrand i forvejen satser meget på bevægelse, så har certificering alligevel været med til at styrke Orøstrands profil som idrætsinstitution. Det fortæller afdelingsleder Kim Hellmann.

”For at opnå certificeringen har hele personalegruppen været igennem seks kursusmoduler hos DGI. Det betyder, at vi nu er blevet bedre til  at systematisere og fastholde de forskellige aktiviteter, der sættes i gang. På den måde er idræt og bevægelse blevet en integreret del af hverdagen for børnene både i skolen, skolegården og i fritiden.” 

Forskning viser, at udfordrende og varieret bevægelse, der samtidig giver mulighed for succesoplevelser, fremmer børns læring. Den viden er personalet på Orøstrand nu i fuldt sving med at omsætte til praksis.

”Mange af vores børn og unge har ADHD og slås med rastløshed og indre kaos. De har så meget energi i kroppen, at de kan have svært ved at sidde stille og koncentrere sig om undervisningen. Idræt og bevægelse giver dem mulighed for at få afløb for energien på en måde, som i sidste ende gavner deres læring,” siger Kim Hellmann.
 

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.