Arkivnyhed - kan være forældet

Nyt tilbud til yngre psykisk sårbare borgere

05.09.2014
Den 1. september slog socialpsykiatrisk Center Nordvest dørene op for projekt FriNoVa.

Det betyder, at psykisk sårbare borgere mellem 18 og 35 år nu kan komme ind direkte fra gaden og bede om hjælp til at finde rundt i både det kommunale system og i de tilbud og muligheder, som findes i lokalområdet.

Socialpsykiatrisk Center Nordvest har siden foråret arbejdet med at udvikle en model for, hvordan man kan tilbyde yngre borgere med psykisk sårbarhed én indgang til kommunale, regionale og lokale tilbud. Modellen skal i de kommende måneder videreudvikles og stå sin prøve i praksis.

”Med FriNoVa prøver vi at gøre op med den søjletænkning i systemet, som betyder, at psykisk sårbare tit skal rende fra Herodes til Pilatus mellem forvaltninger og mellem kommunen og regionen for at få hjælp,” siger centerchef Anne Biener.

I FriNoVa kan både borgere, pårørende og andre fra borgernes netværk indtil videre hente information og støtte fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forebyggelsescentre, Socialforvaltningens hjemmevejledere, Bedre Psykiatri, jobformidlingen ViVil, SR-bistand, Vendepunkter og Recoveryskolen.

Folkene bag FriNova arbejder stadig på højtryk for at få flere partnerskabsaftaler hevet i land med bl.a. distriktspsykiatrien og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

FriNoVa er et såkaldt fricenterforsøg og bliver udviklet i tæt samarbejde med frivillige med brugererfaring samt civile og kommunale organisationer.

FriNoVa ligger på Tomsgårdsvej 35, 2400 Kbh. NV og holder åbent mandag-fredag kl. 10-15.30.
FriNoVa retter sig mod 18-35årige borgere i København NV, Husum og Brønshøj.

FAKTA Hvad er et fricenterforsøg?

Fricenterforsøgene er et led i forvaltningens tillidsreform og har til formål at udfordre gængs praksis og eksperimentere med nye måder at arbejde på. FriNoVa er et af i alt fem fricenterforsøg i Socialforvaltningen.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.