Arkivnyhed - kan være forældet

Nyt reparationsværksted slår dørene op i Nordhavn

27.02.2020
Vil du give dine ødelagte ting nyt liv? Besøg Nordhavns nye reparationsværksted, som åbner onsdag den 4. marts.

Værkstedet er et nyt initiativ, der skal hjælpe københavnerne med at forlænge produkters levetid og dermed mindske ressourcespildet.

Onsdag den 4. marts slår Københavns Kommune dørene op til et nyt reparationsværksted som en del af Nordhavn Nærgenbrugsstation. Alle københavnere er velkomne til at bruge værkstedet inkl. værktøj til at reparere fx møbler, cykler eller andet, som er gået i stykker.

Reparationsværkstedet tager løbende imod forslag og gode idéer til typer af reparationer, som man godt kunne tænke sig at lære mere om. Det kan være alt fra at arbejde med elektronik, tøjreparationer eller noget helt tredje. De gode idéer kan enten deles på værkstedets opslagstavle eller med 'reparationsværten', der vil være tilknyttet værkstedet de første par måneder, og som vil samle op på idéer og input fra københavnerne.

Formålet med reparationsværkstedet er at give københavnerne viden og mulighed for at lære og udføre mindre reparationer. Kommunen vil gerne gøre op med køb-og-smid-ud mentaliteten og hjælpe københavnerne med at forlænge produkters levetid og dermed mindske ressourcespildet.

Værkstedet har samme åbningstider som Nordhavn Nærgenbrugsstation, det vil sige onsdag og fredag klokken 12-18 og søndag klokken 10-16.

 

Kom med til gratis cykelworkshops

De først to måneder vil værkstedet have et særligt fokus på cykelreparationer. I samarbejde med Buddha Bikes vil der blive afholdt fire cykelworkshops, hvor man kan lære alt fra at lappe dæk til at justere gear. Alle er velkomne til at kigge forbi, og der er ingen tilmelding. Det eneste, man skal medbringe, er sin cykel og lysten til at lære, hvordan man reparerer den.

Temaer og datoer for de fire cykelworkshops

  • ’Lær at lappe og fejlfinde dæk’ onsdag den 11. marts klokken 16-18
  • ’Lær at justere og fejlfinde bremser’ søndag den 29. marts klokken 13-15
  • ’Lær at justere og fejlfinde gear’ onsdag den 15. april klokken 16-18
  • ’Lær at stramme, vedligeholde og fejlfinde kæde/tandhjul’ søndag den 26. april klokken 13-15