Arkivnyhed - kan være forældet

Nyt bosted for udviklingshæmmede ved Ny Ellebjerg

30.04.2014
26 borgere med udviklingshæmning har fået nyt hjem ved Ny Ellebjerg. Det nye bosted ligger centralt i en ny bydel med en blanding af familieboliger, daginstitutioner, erhverv og butikker.

De fleste af beboerne i det nye bosted kommer fra det tidligere bosted på Jens Warmings Vej. Deres nye boliger er større og har eget bad og toilet.

Boligerne ligger i samme bygning som almene familieboliger og en daginstitution. Den centrale placering i den blandede bydel giver de nye beboere bedre muligheder for at møde nye mennesker og bruge lokalområdet.

Københavns kommune har arbejdet målrettet på at give borgere med sindslidelse eller handicap bedre og mere moderne boliger. De 26 nye boliger ved Ny Ellebjerg er de nyeste i rækken af over 1.000 nye boliger, som Københavns Kommune har indviet de seneste 10 år.

Med de mange nye boliger bevæger kommunen sig væk fra de traditionelle kommunale bosteder, der typisk bestod af lange gange med små værelser uden eget køkken og med fælles bad og toilet. Større boliger og eget køkken, bad og toilet giver borgerne en mere selvstændig hverdag og bedre muligheder for at udvikle sig.

Det nye bosted blev indviet i fredags af Socialborgmester Jesper Christensen.

Bostedet Ny Ellebjerg er en del af Center for Omsorg og Specialpædagogik (COS).