Arkivnyhed - kan være forældet

Nyt årskort til svømmehaller sendes i høring

27.03.2015
  • Emdrup Bad
Kultur- og Fritidsudvalget vil erstatte det nuværende pensionistårskort til svømmehaller med et nyt og bedre årskort.

Det nye årskort giver blandt andet adgang til bassinerne om morgenen. Forslaget bliver nu sendt i høring.

Pensionister og studerende skal fremover have mulighed for at svømme i morgentimerne og frem til kl.15 på hverdage for 425 kr. om året. Alle andre københavnere skal kunne købe et årskort i samme tidsrum til 850 kr. Det mener Kultur- og Fritidsudvalget, som netop har besluttet at sende et forslag om et nyt årskort til svømmehaller i høring. 

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) håber, at forslaget bliver taget godt imod af pensionisterne, som har efterspurgt svømning i morgentimerne.

”For 7 kroner ekstra om måneden får pensionisterne også adgang til svømmehallerne om morgenen. Det er en klar forbedring i forhold til det nuværende kort, der kun giver adgang mellem 9 og 15,” siger borgmesteren. 

Den 22. januar 2015 vedtog Borgerrepræsentationen at indføre et årskort til pensionister og studerende, der giver adgang til de københavnske svømmehaller i tidsrummet kl.9 til kl.15 på hverdage, også kaldet ”grøn tid.” 

I forbindelse med vedtagelsen af det nye årskort var der et stort ønske blandt ældreorganisationer og brugerbestyrelser om at udvide årskortet til også at omfatte morgenåbning. Samtidig var det et ønske blandt politikerne at tilbyde årskortet til alle borgere. 

Fakta om forslag til nyt årskort 

  • Nyt årskort til alle til 850 kroner om året. Pensionister og studerende betaler halv pris, 425 kr., om året.  
  • Årskortet gælder i morgentimerne og frem til kl.15 på hverdage samt i svømmehaller, hvor der er ledig kapacitet i aften- og weekendtimer. 
  • Forslaget sendes i høring. Høringsperioden løber frem til 27. april. Læs mere på www.blivhoert.kk.dk 
  • Forslaget vil indgå i budgetforhandlingerne til efteråret og vil, hvis forslaget vedtages, træde i kraft fra 1. februar 2016. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.