Arkivnyhed - kan være forældet

Nye virksomheder skal sætte skub i Københavns erhvervsklima

09.11.2016
Otte nye virksomheder træder ind i Københavns Erhvervsråd og skal være med til at sætte erhvervslivets rammevilkår øverst på dagsordenen.

I dag mødes Københavns Erhvervsråd for at diskutere, hvordan rammevilkårene for hovedstadens virksomheder kan styrkes. De 31 medlemmer af rådet skal blandt andet tale om sagsbehandling, jobservice, trafik og udbud i Københavns Kommunes.

- Det er øverst på vores erhvervspolitiske dagsorden at skabe gode forhold for erhvervslivet i København, så vi kan skabe vækst og arbejdspladser. Derfor er det vigtigt, at vi i Erhvervsrådet kan tale direkte med virksomheder og organisationer om, hvordan vi sammen kan gøre det bedre, siger Frank Jensen, Københavns overborgmester.

Nye medlemmer

Der er en række nye ansigter rundt om bordet, når Københavns Erhvervsråd i dag mødes. Otte nye medlemmer træder ind i Erhvervsrådet heriblandt direktørerne fra de tre virksomheder, der tidligere på året vandt Københavns Erhvervspris, som blev uddelt for første gang.  

- Jeg håber, at vi kan bidrage med at skabe et mere dynamisk iværksættermiljø i Københavns kommune. København har blandt andet en stærk profil på miljøområdet og nyder stor troværdighed. Vi har et stort potentiale i bedre udnyttelse af forskningen på universiteterne og i at tiltrække den nødvendige finansiering internationalt, siger Lars Nannerup, direktør i Infuser, der laver innovativ luftrensningsteknologi og vandt Københavns Erhvervspris 2016.

 En anden af de nye medlemmer i rådet er Lars Bang, koncerndirektør i Lundbeck, der er en af de største virksomheder i Københavns Kommune.

- Vi er en stor virksomhed i Københavns Kommune, hvor også mange af vores medarbejdere bor, og vi har en naturlig interesse i gode rammebetingelser for erhvervslivet i kommunen. Jeg er glad for at træde ind i erhvervsrådet og på Lundbecks vegne bidrage til arbejdet med at sikre, at der også fremover vil være gode muligheder for at drive virksomhed i Københavns Kommune, siger Lars Bang.

Københavns Erhvervsråd mødes onsdag kl. 16-18 på Københavns Rådhus.

For yderligere information

Kommunikationskonsulent Kristian Holmelund Jakobsen, tlf. 2495 1831, mail zv6m@okf.kk.dk

 

Københavns Erhvervsråd

  • Erhvervsrådet består af omkring 30 virksomhedsledere og repræsentanter fra vidensinstitutioner. Formålet er at bidrage til Københavns Kommune erhvervsstrategi, komme med konkrete anbefalinger og understøtte et tættere samarbejde med erhvervslivet.
  • Overborgmesteren er formand, teknik- og miljøborgmesteren, beskæftigelses- og integrationsborgmesteren samt kultur- og fritidsborgmesteren er faste medlemmer. Resten af medlemmerne udpeges for en toårig periode
  • Rådet blev nedsat af Københavns Kommune i 2014

Københavns erhvervsklima 

  • I perioden 2010 til 2014 var den gennemsnitlige årlige vækst i BNP i Region Hovedstaden og Københavns Kommune henholdsvis 1,5 pct. og 1,2 pct. mod 0,5 pct. på landsplan. Målet i Københavns Kommunes erhvervs- og vækstpolitik er at få væksten op på 5 % årligt.
  • Målt pr. indbygger ligger København væsentligt foran både Stockholm og Hamborg i udenlandske investeringer og virksomhedsetableringer og den afledte jobskabelse, viser udviklingen 2011-2015.
  • Københavns Kommune har sat gang i over 125 af de erhvervsinitiativer, som en række ekspertgrupper tidligere har anbefalet – herunder fjernet og nedsat en række erhvervsgebyrer (byggesager, udendørsservering, dækningsafgift, affaldstakst). 
  • Antallet af lønmodtagere i private virksomheder og non-profit organisationer er steget med ca. 9.750 fra 2014 til 2015
  • Der er stor tilfredshed med servicen i Københavns Erhvervshus. 70 % af virksomhederne er overordnet tilfredse, 82 % er tilfredse med konsulenternes indsats, og hele 98 % er tilfredse med iværksætterrådgivningen. 

Kontakt