Arkivnyhed - kan være forældet

To nye profilplejehjem i København

21.06.2017
Der skal etableres to nye profilplejehjem med fokus på ’Kunst og kultur’ og ’Fag og håndværk’.

Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune har netop godkendt, at to plejehjem nu bliver såkaldte profilplejehjem.

Ørestad Plejecenter får en ’Kunst og kultur’-profil, mens Håndværkerforeningens Plejecenter får en ’Fag og håndværk’-profil.

Ørestad Plejecenter vil blandt andet etablere atelierer, og beboere vil kunne udstille deres kunstværker på plejecentret. Håndværkerforeningens Plejecenter vil bygge et kolonihavehus med ishus og arrangere udflugter til eksempelvis arbejdermuseet og kunstindustrimuseet.

Der er afsat en million kroner til etableringen af profilplejecentrene, der efter planen vil være klar i løbet af 2017.

Baggrund for profilplejehjem

Udvalget besluttede tilbage i august 2012 at etablere profilplejecentre. Formålet med profilplejecentre er at gøre viften af tilbud til ældre så varieret som muligt. Profilplejehjemmene skal tage hånd om borgernes behov og ønsker og være med til at underbygge et fællesskab blandt borgere, der deler samme interesse.

Der er etableret seks profiler siden 2013. Og nu otte med de to nye.

Opsamling

Forud for etableringen af de to nye profiler er der blevet lavet en erfaringsopsamling blandt tre af de seks eksisterende profilplejehjem. Erfaringsopsamlingen viser blandt andet, at profilerne giver medarbejdere og ledere et fokus for det daglige udviklingsarbejde. Desuden er profilerne med til at styrke samarbejdet med det omgivende samfund.

Og tal fra BRUS (brugerundersøgelse) fra 2016 viser, at beboerne på profilplejehjemmene overordnet er tilfredse med at bo der.

Læs mere om etableringen af de to nye profilplejehjem samt erfaringsopsamlingen

Læs mere om de seks eksisterende profilplejehjem

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.