Arkivnyhed - kan være forældet

Nye herbergspladser til unge hjemløse københavnere

13.03.2015
Antallet af unge hjemløse mellem 18 og 24 år er i de seneste år steget markant.

Det betyder, at der i alt bor omkring 225 unge hjemløse i København. For at de unge ikke skal bo på herberger, hos venner eller på gaden, afsatte Københavns Kommune i budgettet for 2015 7,1 mio. kr. til etablering af nye herbergstilbud med flere skærmede enheder specielt til unge hjemløse.  

Socialudvalget indstiller nu til Borgerrepræsentationen, at der frigøres 1,156 mio. kr. i anlægsmidler til oprettelse af de første seks herbergspladser. Der er tilknyttet en socialfaglig indsats på herbergerne.

”Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at de unge hjemløse ikke bliver en del af den hårde misbrugskerne, der er på de store herberger i København. De unge ligner andre unge og har brug for en særlig indsats. Det imødekommer vi nu med nye herbergspladser”. Det siger Lis Bjarnesen, der er chef for Center for Udsatte Voksne og Familier. 

Socialforvaltningen forventer, at de seks pladser står klar i år. Det sammen gælder for de resterende 14 pladser, hvor forventningen er at de er klar til foråret 2016.

(Revideret version d. 28. maj 2015) 

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.