Arkivnyhed - kan være forældet

Ny vandidrætslegeplads i Fælledparken

22.08.2013
Børn og forældre har igen adgang til en af Fælledparkens mest populære legepladser, soppesøen, og den helt nye vandidrætslegeplads er netop åbnet.

Ved den store soppesø i Fælledparken er Københavns første vandidrætslegeplads nu åben. Her kan man boltre sig blandt vandlabyrinter, en regnsky og to store vandkanoner, der kan skyde mere end fem meter ud på legepladsen. Vandidrætslegepladsen er en del af den samlede fornyelse af Fælledparken, der gennem de sidste år har fået et omfattende løft.

Særligt legepladserne i området er blevet fornyet. Sidste år åbnede den interaktive tårnlegeplads og Nordeuropas største skatepark, og senere på året åbner løbehjulsbanen.

Fælledparken er en fantastisk oase midt i København. Her er plads til alle og mulighederne er mange, uanset om man vil dyrke idræt, gå en tur eller tage ungerne med på legepladsen. Og med åbningen af Vandidrætslegepladsen får alle københavnske børn en helt unik mulighed for at kombinere leg og motion og samtidig blive kølet lidt af i de varme sommermåneder. Jeg er sikker på, at legepladsen vil blive et stort hit blandt børn og barnlige sjæle,” siger Pia Allerslev (V), kultur- og fritidsborgmester.

Vandidrætslegepladsen er bygget som en by og viser vandets vej fra skyer via åer og kloakker og videre ud i havet. Den giver plads til både leg og læring, og mens nogle aktiviteter kører automatisk kræver andre fysisk aktivitet for at virke. Legepladsen fungerer både med og uden vand, og vil derfor også kunne benyttes som almindelig legeplads uden for sommersæsonen.

Der er vand i aktiviteterne fra kl. 09.00-17.00 alle ugens dage.

Foto: Ursula Bach

Fakta om Vandidrætslegepladsen

  • Størrelse. Vandidrætslegepladsen ligger på et areal der er ca.7000 m2 stor.
  • Målgruppe. 0-8 årige
  • Opbygning. Vandidrætslegepladsens tema er vandets cyklus fra landet, ind til byen (København) og ud i havet. På legepladsen er genkendelige motiver fra København. Voldene med portene Østerport, Vesterport og Nørreport. Vandet der kommer fra skyen på bakken og løber gennem bækken ind til søerne, gennem søerne og ud i havet (soppesøen). Byen er illustreret med samling af legehuse og her i byen er en vandpumpe. I byen findes også facader af huse forbundet af rør, så man kan tale med hinanden fra husfacade til husfacade. Fra søerne ledes vandet over i vandlabyrinten, hvor man kan styre vandets bevægelse med skodder.
  • Ophold. der vil blive opstillet to grillborde og 2-3 københavnerbænke.
  • Forbrug. Der bruges af sundhedsmæssige årsager rent drikkevand og anlægget tømmes hver dag efter brug dvs. vandet kan maks. stå i 24 timer. Center for Park- og Natur står for driften af anlægget.

 

  • Økonomi. Budgettet for den nye Vandidrætslegeplads er på 5 millioner kr. Pengene kommer fra Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune.
  • Rådgiver. Projektet er lavet i totalentreprise med LK-Gruppen A/S som totalentreprenør og Force4 Architects og Aagaard Landskab som underrådgivere.