Arkivnyhed - kan være forældet

Ny myndighed udbetaler boligstøtte, folkepension og førtidspension

07.02.2013
Fra den 1. marts 2013 er det ikke længere Københavns Kommune, men den nye, offentlige myndighed Udbetaling Danmark, som udbetaler boligstøtte, folkepension og førtidspension.

Du får dine penge, som du plejer. Vil du ansøge eller læse mere, kan du gøre det på nettet:

På siderne på borger.dk kan du fx: 

  • udfylde og sende ansøgninger
  • få svar på de mest almindelige spørgsmål
  • give besked, hvis din indkomst ændrer sig.

Fra den 1. marts kan du også ringe til Udbetaling Danmark om boligstøtte på telefon 70 12 80 63 og om folkepension og førtidspension på telefon 70 12 80 61.

Hjælp og vejledning i kommunen

Hvis du ikke har mulighed for at ringe eller for at betjene dig selv på nettet, kan kommunen hjælpe dig – også efter den 1. marts. 

Tilkendelse og tillæg bliver i kommunen

Vær i øvrigt opmærksom på, at det efter den 1. marts 2013 stadig er Københavns Kommune, som tilkender førtidspension og udbetaler helbredstillæg og personligt tillæg til pensionister. Desuden vil kommunen også fortsætte med at have ansvaret for lån til beboerindskud. 

Varmetillæg og ældrechecken vil derimod blive udbetalt af Udbetaling Danmark fra marts 2013. 

Om Udbetaling Danmark

Udbetaling Danmark blev oprettet, efter at regeringen og KL i 2010 aftalte at samle en række af kommunernes opgaver i en central, offentlig myndighed. 

I oktober og december 2012 overgik ansvaret for henholdsvis familieydelser og barseldagpenge fra kommunerne til Udbetaling Danmark. Folkepension, boligstøtte og udbetaling af førtidspension overgår den 1. marts 2013.