Arkivnyhed - kan være forældet

Ny lov tvinger København til at droppe bookingsystem til dagtilbud

09.01.2019
Ændringer i dagtilbudsloven tvinger Københavns Kommune til at fortsætte med det kendte ventelistesystem til opskrivning i dagtilbud

De københavnske forældre skal ikke som planlagt til at forholde sig til en ny måde at skrive deres barn op til en plads i vuggestuer, dagplejer og børnehaver.  

Den nye bookingmetode skulle ellers efter planen indføres i løbet af sensommeren 2019. Men princippet om at forældre skulle kunne booke en plads i et dagtilbud, som man booker en flybillet, er blevet skrottet på grund af ændringer i den nye dagtilbudslov.

Børne- og Ungdomsforvaltningen vil på det kommende møde i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg, den 16. januar, orientere politikerne i udvalget om, at man er nødt til at aflyse indførelsen af det planlagte booking-princip. I stedet fortsætter det nuværende ventelistesystem, og derfor er der ingen ændringer for forældrene.   

Det skyldes, at Folketinget i 2018 vedtog en ny dagtilbudslov. Som noget nyt stiller loven nu krav om, at kommunerne skal have et anvisningssystem med ventelisteanciennitet. Det betyder, at den planlagte model i København ville være ulovlig.

Princippet om at vente på tur på en venteliste kan ikke kombineres med Københavns Kommunes plan om at indføre en ren bookingløsning. Her var tanken i stedet, at forældrene med det samme ville kunne se, hvornår der med sikkerhed er ledige pladser, så de kunne booke en specifik plads med start på en bestemt dato. Altså, som når man booker en flybillet. 

Kontakt

Pressemedarbejder Jørgen Bredvig Skadhede, ks8d@kk.dk, telefon 51 62 36 71.

 

Kontakt