Arkivnyhed - kan være forældet

Ny klatrevæg skal hjælpe københavnere med kræft

20.09.2013
  • ""
Kampen mod kræft er hård for både krop og psyke. På en 9 meter høj klatrevæg får københavnske kræftpatienter nu mulighed for at udfordre sig selv og lære igen at stole på den krop, som de måske føler har svigtet dem under sygdommen.

Klatrevæggen udgør sammen med en multiboldbane, et bordtennisbord og nogle græsbakker et nyt udendørs træningsanlæg, som onsdag den 18. september blev indviet foran Center for Kræft og Sundhed i de Gamles By på Nørrebro. Træningsanlægget er i dagtimerne tiltænkt brugerne på Centeret, der skal lære at leve med eller komme sig efter en kræftsygdom.

Nu da de udendørs træningsmuligheder ligger lige udenfor centeret vil de i endnu højere grad kunne blive en del af et forløb i centeret. Fremover vil fodbold, volleyball og forskellige former for klatring supplere de tilbud om indendørs træning, som centeret har i forvejen. Der vil også kunne dyrkes yoga eller holdes oplæg ved den nye multibane, der er omgivet af trappetrin, som både kan bruges til træning og tilskuerpladser.

Et forløb på klatrevæggen skal gerne give den enkelte en god oplevelse, hvor det ikke bare gælder om at ramme toppen. Det handler lige så meget om at turde kaste sig ud i noget nyt, at føle tryghed ved instruktøren og udfordre kroppen i forhold til både styrke, koordination, udholdenhed og balance. Forløbene vil blive tilpasset den enkelte og den enkeltes sygdom, men vil foregå i grupper, så deltagerne også kan få glæde af hinanden. Om aftenen og i weekenderne vil det nye træningsanlæg være åbent for alle.

Om træningsanlægget

Nord Architects, der har tegnet Center for Kræft og Sundhed har også tegnet træningsanlægget. Med det nye træningsanlæg kan centeret nu tilbyde endnu mere træning og flere oplevelser i det fri. Boldbanen og klatrevæggen er en del af et parkprojekt, som centret har fået en stor donation til fra Det Obelske Familiefond. Anlægget har kostet 5 mio. kroner. Projektet består desuden af en reflektionshave i centrets indre gårdhave, som blev færdigt i 2011, samt en udendørs træningssti med stationer og hvile- og mødesteder, som forventes at blive anlagt i 2014.

Du kan læse mere om Center for Kræft og Sundhed på www.kraeftcenter-kbh.dk.