Arkivnyhed - kan være forældet

Ny kampagne om brandsikkerhed til børnehavebørn

27.09.2013
Københavns Brandvæsen og Børneulykkesfonden har lavet en ny kampagne, ”Glød og Flamme”, som skal lære børnehavebørn om brandsikkerhed.

Kampagnen blev i går lanceret i daginstitutionen Konkylien på Østerbro, hvor børnene sammen med brandmænd fra Københavns Brandvæsen gav prøver på nogle af de lege og øvelser, som indgår i ”Glød og Flamme”. Børne- og ungeborgmester Jesper Christensen og beredskabschef Jakob Vedsted Andersen var med til at se børnene vise, hvad de har lært.

”Jeg vil opfordre alle Københavns daginstitutioner til at tage Glød og Flamme-kampagnen til sig. Temaforløbet passer med de pædagogiske læreplaner om leg, læring og udvikling, og det går rent ind hos de 3-5-årige. Det er sjovt og inspirerende, og samtidig lærer børnene noget basalt vigtigt om at håndtere farlige situationer,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen.

Behov for kampagne

Hvert år kommer omkring 900 børn i alderen 2-5 år til skade med forbrændinger. Og i en ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden, svarer mere end 6 ud af 10 forældre til børnehavebørn, at deres børn ikke ved, hvad de skal gøre i tilfælde af brand. Det svarer til godt 150.000 børn, som ikke kan redde sig selv, hvis det brænder.

Børneulykkesfonden og Københavns Brandvæsen håber derfor, at ”Glød og Flamme” kan være med til at lære børnehavebørn om brandsikkerhed og på sigt nedbringe antallet af brandulykker med børn. Kampagnen lægger op til et temaforløb i børnehaven, hvor børnene blandt andet vil lære om røgalarmer, 1-1-2 alarmopkald og evakueringsøvelse samt få en grundlæggende forståelse for ild og brande, og hvorfor de skal omgås ild varsomt.

Alle børnehaver kan tilmelde sig kampagnen og få tilsendt materialet, som bortset fra porto er gratis. Københavns Brandvæsen vil desuden følge op med et besøg i alle børnehaver, som deltager i kampagnen.

Find mere information om ”Glød og Flamme” og tilmelding på kampagnens hjemmeside: borneulykkesfonden.dk

Læs mere om Københavns Brandvæsens gode råd til brandforebyggelse.