Arkivnyhed - kan være forældet

Ny integrationsaftale på plads

13.12.2016
Flere unge skal have et fritidsjob, og de ledige skal ud i virksomhederne. Det er de to centrale elementer i den nye integrationsaftale.

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget netop er blevet enige om nye integrationsaftale for 2017-2018 for København. Aftalens overordnede mål er at hjælpe endnu flere med anden etnisk baggrund end dansk i job og uddannelse.

”Vi skal have endnu flere ud på virksomhederne, og så skal vi også have fat i de unge. Vi ved, at fritidsjob ruster dem til uddannelse og senere job. Den modenhed, det giver de unge at tage ansvar eksempelvis i børnehaver, på plejehjem og bemandede legepladser, er helt uundværlig. Det styrker deres udvikling og motivation, så vi kan gøre op med, at for mange i dag falder fra uddannelserne,” siger Anna Mee Allerslev. 

Med den nye aftale skal kommunen indgå 20 virksomhedspartnerskaber i relevante brancher. Det skal resultere i, at 300 borgere kommer i privat virksomhedspraktik eller løntilskud i 2017 og 500 i 2018. Derudover skal kommunen skabe 250 fritidsjob årligt til unge med anden etnisk baggrund end dansk i alderen 15-24 år.

Blandt elementerne i aftalen er:

  • 4,5 mio. kr. årligt til at få borgere med anden etnisk baggrund end dansk job. 
  • 3 mio. kr. årligt til at skabe fritidsjob til unge mellem 15 og 24 år.
  • 2 mio. kr. årligt til bekæmpelse af social kontrol
  • 0,9 mio. kr. årligt til bekæmpelse af diskrimination
  • 0,6 mio. kr. årligt til en civilsamfundsindsats for flygtninge.

Se integrationsaftalen nederst på denne side

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.