Arkivnyhed - kan være forældet

Ny handleplan: København styrker indsatsen for førtidspension og fleksjob

25.06.2018
De borgere, der er i målgruppen for førtidspension- og fleksjob skal fremover have en hurtigere afklaring.

Borgere skal have en hurtigere afklaring i sager om tildeling af førtidspension- og fleksjob. Derudover skal der skabes bedre betingelser for sagsbehandlingen og bedre oplevelser for både borgere og medarbejdere.

Det er målsætningen i en ny handleplan for førtidspension og fleksjob som beskæftigelses- og integrationsudvalget i Københavns Kommune netop har vedtaget.  Dermed er retningen for den fremtidige indsats sat.

”Vi har brug for at genskabe tilliden til Københavns Kommune og indsatsen for førtidspension og fleksjob. Borgerne skal opleve god, effektiv og hurtig sagsbehandling, og det er jeg glad for at et stort flertal i udvalget med den nye handleplan bakker op om,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

”Vigtigt at kigge området efter i sømmene”

Cecilia Lonning-Skovgaard har ligesom de fleste andre med interesse for området fulgt den kritik, der sidste år var af Københavns Kommunes behandling af borgerne i målgruppen for førtidspension- og fleksjob. Og det har gjort indtryk.

Samtidig er der med den nye lovændring på førtidspensionsområdet åbnet op for at se på, hvordan kommunerne kan tilrettelægge en bedre indsats for borgerne.

”Når jeg hører om borgere, der oplever at løbe panden mod muren gang på gang, så har det været vigtigt for mig som ny borgmester at kigge området efter i sømmene. Og med en ny handleplan, og et vedholdende fokus på området, så tror jeg på, at vi er på vej mod bedre tider,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard. 

Antallet af tildelte førtidspensioner i København stiger hurtigere end på landsplan

Der er sket en markant stigning i antallet af tildelte førtidspensioner i hovedstaden i de første tre måneder af 2018 sammenlignet med samme periode sidste år. Og stigningen er større end den generelle stigning på landsplan, viser de seneste tal fra Jobindsats.dk.
Antallet af tilkendte førtidspensioner i Københavns Kommune steg med 64 procent i årets første kvartal sammenlignet med den tilsvarende periode i 2017. På landsplan var stigningen kun 20 procent.

Fakta:

Handleplanen er en udmøntning af de anbefalinger, som taskforcen for førtidspension og fleksjob præsenterede i april: Taskforcens anbefalinger kan læses her
Med den nye handleplan skal såvel borgere som løbende inddrages i udviklingen og tilretningen af initiativerne.
Handleplanen kan læses her

Kontakt

Pressechef: Claus Bøggild

Pressechef
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
+45 22 82 84 37