Arkivnyhed - kan være forældet

Ny gratis service til virksomheder der søger nye medarbejdere

10.12.2012
København og otte omegnskommuner går nu sammen om at etablere en fælles service, der skal skaffe virksomhederne i det storkøbenhavnske område kvalificeret arbejdskraft.

Bag sloganet ”Ni jobcentre – ét telefonnummer” står jobcentrene i Brøndby, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Tårnby.

Rent praktisk indebærer den nye service, at arbejdsgivere kan nøjes med at ringe på ét nummer for at få kvalificerede ansøgere til samtale. Arbejdsgiverne bestemmer selv, hvor mange ansøgere de ønsker at tale med. Kontakten går stadig via det lokale jobcenter, men her trækker man på ni kommuners udvalg af ledige og kan derfor lettere imødekomme virksomhedernes behov for arbejdskraft.”Med vores initiativ er vi med til at fremme mobiliteten og understøtte målsætningen om Storkøbenhavn som ét sammenhængende arbejdsmarked. Ved at bruge vores gratis service sparer arbejdsgiverne penge på at annoncere og tid på at læse de mange ansøgninger. Det er ikke ualmindeligt med 300-400 ansøgninger til en enkelt stilling”, siger direktør Kaj Ove Christiansen fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i København. 

Han påpeger, at jobcentrene i dag kan besætte så godt som alle stillinger i Storkøbehavn med kvalificerede og motiverede ledige.

De involverede kommuner har netop iværksat en fælles kampagne for at markedsføre den nye service over for virksomhederne.

Sådan gør du?

Ring på 70 80 80 55 og hør mere om, hvordan du som arbejdsgiver kan gøre brug af den nye service