Arkivnyhed - kan være forældet

Ny daginstitution rejser sig ved Glyptoteket

22.10.2013
Nu er København Kommunes nye daginstitution i Indre By begyndt at rejse sig. For nyligt blev der fejret rejsegilde på den prominente adresse Ved Glyptoteket 2-4, hvor den nye daginstitution bliver opført. I daginstitution bliver der plads til 110 børnehavebørn.

Der bliver plads til 110 børnehavebørn i den nye daginstitution som Københavns Kommune opfører.  En håndfuld af disse var, sammen med deres pædagoger, mødt op for at fejre opførelsen af det nye hus.

Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen var glad for, at de fremtidige brugere var mødt op. Han påpegede, at der i anlægsprojekter som nybyggeriet ved Glyptoteket, bliver lagt stor vægt på børnenes trivsel og at børnene skal have det godt i de nye daginstitutioner Københavns Kommune opfører.

En grøn oase midt i byen

Placeringen af en daginstitution i det prominte kvarter mellem Glyptotektet, Tivoli og Nationalbanken, blev af talerne ved rejsegildet fremhævet som noget helt specielt.

Selvom huset bliver opført midt i byen kommer planter og vækst til at indgå naturligt i den nye daginstitution.

Langs siderne på bygningen, ud mod legepladsen, bliver der etableret et væksthus, hvor der kan dyrkes grøntsager og planter. Væksthuset bliver institutionens eksperimentarium og skal invitere børnene til at lære om vækst, natur og mad. Det grønne væksthus kommer til at danne buffer mellem bygningen og udearealet.

Som en naturlig udspringer af tanken om vækst og det urbane udtryk, kommer der på institutionens første sal en intim tagterrasse med beplantning, solsejl og pergolaer.

Arkitekten fra tegnestue vandkunsten, Jan Albrectsen, har arbejdet med at bringe omgivelserne ind i huset. I daginstitutionen, som endnu ikke har fået et navn, kommer små karnapper med udsigt til Tivolis forlystelser og kulørte lamper.

Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev takkede rådgiverere, entreprenører, håndværkere og arkitekter for det gode arbejde, der er gjort hidtil. Flere gange blev der uddelt et leve for byggeriet, og børnene råbte med stor begestring - hurraaa.