Arkivnyhed - kan være forældet

Ny daginstitution på Gasværksgrunden

26.08.2013
Nu kan forældre på Østerbro se frem til, at endnu en ny daginstitution snart åbner. Byggeriet af den nye store daginstitution på Nyborggade 23, er nu nået så langt, at man i slutningen af juni kunne fejre rejsegilde.

Rund og rumlig

Det nye hus til den integrerede daginstitution Børnehuset Østre Gasværk bliver opført på Gasværksgrunden. Bygningen er inspireret af datidens historiske gasbeholdere, som f. eks. det karakteristiske Østre Gasværk Teater, der bliver daginstitutionens nye nabo.

Den nye bygning bliver opført, som en cirkulær bygning i varierende højde fra 1 til 3 etager og hver etage vil indeholde gruppe- og puslerum samt fællesrum med pædagogisk køkken og tumleareal.

I indretningen af huset er der lagt stor vægt på, at børnene får mulighed for ro og fordybelse på deres egen etage og i deres eget grupperum. Samtidig kan bygningen udnyttes på tværs af etagerne til glæde for alle børn.

På bygningens facade kommer der karnapper og vinduer som giver børnene mulighed for at følge med i verden udenfor samtidig med at forbipasserende folk kan følge børnelivet indenfor. Den cirkulære bygning får desuden en indre gård, som skal danne et fælles samlingspunkt for hele daginstitutionen.  Den indre gård kommer til at fungere som legeareal for både små og store børn.

Leg og fantasi

Med et udendørs opholdsareal på ca. 3300 m² kommer der også god plads til leg og udfoldelse udendørs. I indretningen af legeområderne er der lagt vægt på, at skabe miljøer der stimulerer børnenes nysgerrighed og fantasi. De skal have mulighed for at gå på opdagelse og opleve naturen på tæt hold.

Den runde bygning, som får et areal på 2.774 m² skal i alt kunne rumme 20 børne-grupper. I første omgang kommer i alt 330 børn til at få deres daglige gang i børnehuset. De 10 af grupperne er for øjeblikket opstartet i pavilloner et andet sted på gasværksgrunden.

Efter planen skal huset, til Østerbros nye store daginstitution stå klar til indflytning i marts 2014.