Arkivnyhed - kan være forældet

Ny badezone åbner på Refshaleøen

25.07.2018
Fra kl. 11 den 25. juli kan københavnerne hoppe i bølgen blå i Københavns nye badezone i Søndre Refshalebassin.

Københavnerne og byens besøgende kan få sig en kølig dukkert endnu et sted i havnen. På Refshaleøen åbner en ny badezone, den fjerde i rækken, den 25. juli 2018 kl. 11.

”Havnen er et rekreativt byrum, som københavnerne virkelig har taget til sig. Der bliver svømmet, roet, fisket og skabt interessant kultur i og omkring havnen. Derfor glæder det mig, at vi forbedrer adgangen til havnens rene vand med endnu en badezone,” siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å), som indvier badezonen officielt mandag den 13. august 2018.

Den nye badezone består af to bassiner på henholdsvis 8x50 meter og 8x12 meter. Det store bassin går langs med den sydlige side i Søndre Refshalebassin, mens det lille bassin går langs bundlinjen i Søndre Refshalebassin.

Fakta

  • Den nye badezone ”Badezone Søndre Refshalebassin” er placeret i det sydøstlige hjørne i Søndre Refshalebassin, Refshalevej 145A, 1432 København K, mellem Urban Riggers og Baby Baby Bar.
  • En badezone er et afgrænset område i havnen, hvor det er tilladt at bade. Den er afmærket med gule markeringsbøjer, flydespær, redningsliner langs kajen, redningsstiger og redningsposter. Der skiltes med ”Badning tilladt”.
  • Udover badezonen på Refshaleøen findes der badezoner ved Islands Brygge ud for Halfdansgade, ved Sandkaj i Nordhavn og på Refshaleøen ud for café Halvandet.
  • Badezonerne kan benyttes døgnet rundt, året rundt.
  • Badning i badezoner sker på eget ansvar og uden opsyn af livreddere.
  • Tjek altid badevandskvaliteten på badevand.dk, før du bader.

Indvielse mandag den 13. august 2018

Den officielle indvielse af Badezone Søndre Refshalebassin finder sted mandag den 13. august kl. 16.30-18.00. Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld holder åbningstale, hvorefter der vil være vandaktiviteter og forfriskninger til alle. Adressen er Refshalevej 145A, 1432 København K.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.