Arkivnyhed - kan være forældet

Ny app til københavnere med type 2-diabetes

15.01.2018
Center for Diabetes tilbyder nu appen LIVA, der kan hjælpe dig med type 2-diabetes til en sundere livsstil.

Vejen til en sundere livsstil bliver fremover lidt lettere for dig, der bor i København og har type 2-diabetes. Det sker med lanceringen af sundhedsappen LIVA, der er et nyt tilbud gennem Københavns Kommunes Center for Diabetes. Med LIVA kan Center for Diabetes tilbyde gratis, personlig og digital livsstilsvejledning og dermed hjælpe dig, der har type 2-diabetes, til et sundere liv.

Den personlige vejledning består i, at du - som bruger af LIVA-appen - er i løbende kontakt med en diabetesvejleder fra Center for Diabetes. Først sætter I sammen de mål, som du ønsker at opfylde. Det kan være mål inden for emner som fx kost, motion, blodsukker, søvn, blodtryk, kolesterol etc. LIVA-appen holder derefter styr på de mål, du sætter dig og følger dine fremskridt undervejs. Nogle data skal du selv taste ind i appen, mens andre automatisk kommer fra andre apps på din telefon.

Din diabetesvejleder fra Center for Diabetes holder øje med dine fremskridt og vil løbende vejlede og motivere dig, så du når dine mål og får en sundere livsstil. Dialogen mellem dig og din vejleder foregår via tekst eller video - forskudt i tid, så du kan bruge appen, når det passer dig. Dermed kan du tilpasse dit LIVA-forløb, så det passer ind i din hverdag.

- Med LIVA kan vi tilbyde et vejlednings- og træningsforløb til bl.a. dig, der bor i København og har type 2-diabetes, men ikke har mulighed for at gå i et forløb i Center for Diabetes på Vesterbro. Det kan fx være, at du har et arbejde, som er svært at kombinere med træningstiderne i centret. Du kan også bruge LIVA i forlængelse af et forløb i centret for at fastholde en sund livsstil. Det særlige ved LIVA - i forhold til andre sundhedsapps - er, at du får en personlig vejleder, som følger dine fremskridt og løbende motiverer dig til at nå dine mål. Det øger sandsynligheden for, at du kan opnå og fastholde en sund livsstil, siger centerchef Charlotte Glümer, Center for Diabetes.

Om LIVA
LIVA er en dansk udviklet sundhedsapp og digital platform, der kan hjælpe borgere med fx diabetes, hjertelidelse, KOL eller overvægt til at lykkes med en ny sund livsstil. Bag LIVA står holdet bag bl.a. NetDoktor, SlankeDoktor og SundhedsDoktor. LIVA er udviklet specielt til danske kommuner, og med tilgangen af Københavns Kommune er der nu 12 kommuner, som tilbyder LIVA.

- Jeg ser rigtig meget frem til samarbejdet med Københavns Kommune. Det betyder meget for os, at LIVA nu har fået Danmarks største kommune med ombord i vores bestræbelser på at tilbyde en platform, der kan styre digitale forløbsprogammer for borgere med diabetes og andre livsstilssygdomme. I København ser vi i første omgang frem til at gøre livet nemmere for borgere med diabetes, men på den lange bane håber vi også på at få muligheden for at hjælpe de københavnske borgere med andre udfordringer såsom overvægt, hjertesygdomme og KOL. Jeg er overbevist om, at vi med samarbejdet kommer til at forbedre livet for rigtig mange diabetikere i Københavns Kommune, siger adm. direktør Kristoffer From, LIVA Healthcare.

Læs mere om LIVA-forløbet i Center for Diabetes og tilmeld dig på www.liva-app.dk/koebenhavn

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.