Arkivnyhed - kan være forældet

Ny aftale skal styrke hovedstadens digitale infrastruktur

30.06.2016
I går indgik Københavns Kommune og Teleindustrien en samarbejdsaftale om at styrke Københavns digitale infrastruktur.

Københavns Kommune vil sikre bedre og billigere it-dækning i hele byen til glæde for borgere og virksomheder. Som led i den ambition har Københavns Kommune nu indgået en samarbejdsaftale med brancheorganisationen Teleindustrien, der skal sætte gang i arbejdet om at forbedre den digitale infrastruktur i København.

”Vi arbejder for at skabe en bæredygtig og smart by. Derfor vil vi nu samarbejde med innovative it-virksomheder om at skabe digitale løsninger i den ledige plads i vores kloakrør, lygtepæle og buslæskærme til noget, der giver udvikling og vækst i København. Det er et godt eksempel på, hvordan det offentlige og private kan arbejde sammen til alles fordel,” siger overborgmester Frank Jensen (S). 

De to parter vil sikre, at byens faciliteter stilles til rådighed for it- og televirksomheder for at skabe bedre forhold til at videreudvikle den digitale infrastruktur i København.  

”Vi er glade for at kunne samarbejde med Københavns Kommune om at styrke de digitale muligheder i byen. Med hensigtserklæringen har vi nu et fælles fokus på at skabe de bedste og billigst mulige rammer for en effektiv digital infrastruktur i København til gavn for borgere, erhvervsliv, turister og det offentlige” udtaler direktør i Teleindustrien Jakob Willer. 

Københavns Kommune vil bl.a. stille den ledige plads i kloakker, lygtepæle mm. til rådighed for it- og televirksomheder, så de kan lave bedre og billigere it-forbindelser til københavnerne og byens virksomheder. 

Kommunen vil desuden kunne bruge den digitale infrastruktur til egne formål som fx intelligent trafikstyring, der kan sikre hurtigere afvikling af trafikken på Københavns veje og cykelstier.

For yderligere information

  • Københavns Kommune, kommunikationskonsulent Kristian Holmelund Jakobsen, tlf. 2495 1831
  • Teleindustrien, Jakob Willer, tlf. 2010 2365

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.