Arkivnyhed - kan være forældet

Ny aftale: Flere hænder og mere valgfrihed til Københavns ældre

21.01.2016
Partierne bag budgetforliget i Københavns Kommune er blevet enige om, hvordan pengene fra den såkaldte værdighedsmilliard skal fordeles.

Dagen slutter ikke klokken 16 for de ældre på byens plejehjem. Derfor prioriterer Københavns Kommune nu, at der skal flere hænder i aftentimerne på byens i alt 45 plejehjem. Herudover øger kommunen den ældres valgfrihed ved for eksempel at lade det være op til den enkelte at bestemme, hvornår på dagen man ønsker at få sit bad eller gjort rent. Begge tiltag er en del af den samlede aftale, som skal sikre en mere værdig ældrepleje i kommunen. 

- Som ældre i København skal du være sikker på at få en værdig pleje. Mange ældre lider af demens og har brug for ekstra pleje, mens andre bare gerne vil have ro til aftensmaden eller tid til at se Vild med dans. Kommunens tilbud skal være indrettet efter borgerens behov, og med denne aftale sikrer vi både flere hænder og mere valgfrihed til de ældre. Det øger livskvaliteten, og derfor er jeg rigtig glad for aftalen, siger Ninna Thomsen (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Der var bred enighed blandt partierne bag budgetforliget, som står bag fordelingen af de 58 mio. kr., som Københavns Kommune får hvert år frem mod 2019. Pengene kommer fra den milliard kroner, som regeringen, DF, LA og K har øremærket til ældreområdet i forbindelse med finanslovsaftalen for 2016.

Ikke guld og grønne skove

Beløbet til ældreområdet kommer dog ikke til at veje op for de massive besparelser, som kommunerne samtidig står over for, advarer Ninna Thomsen.

- Københavns Kommune skal stadig spare langt mere, end vi får fra værdighedspuljen, og det vil også gå ud over de ældre. Jeg er rigtig glad for, at vi med den her aftale sikrer flere hænder og mere selvbestemmelse til den enkelte borger, men det er misvisende at tro, at værdighedsmilliarden kommer til at betyde guld og grønne skove. Takket være regeringen har vi tværtimod en kæmpestor opgave foran os med at sikre velfærden for vores allersvageste borgere, siger Ninna Thomsen.

Aftalen om fordelingen af værdighedsmillionerne blev indgået torsdag den 21. januar og skal endelig godkendes i Borgerrepræsentationen i marts 2016.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.