Arkivnyhed - kan være forældet

Ny 3-timers p-zone ved Lergravsparken

23.03.2016
Beboerne ved Lergravsparken Metrostation får bedre parkeringsforhold og mindre trafik i gaderne.

18. marts træder en ny 3-timers parkeringszone i kraft ved Lergravsparken Metrostation. 

Lokalt har der længe været et ønske om at reducere antallet af udefrakommende pendlere og rejsende, der bruger området omkring stationen ved Lergravsparken Metrostation til langtidsparkering. 

I august 2015 besluttede Borgerrepræsentationen at imødekomme ønsket om tidsbegrænsede zoner ved Lergravsparken Metrostation og Vanløse Station. Vanløse-zonen er allerede etableret, og den 18. marts 2016 træder Lergravszonen så i kraft. Herefter gælder 3-timers tidsbegrænset parkering på hverdage mellem 8-19. 

Beboere inden for zonen kan få en gratis beboerlicens, og virksomheder kan få op til 10 erhvervslicenser til erhvervskøretøjer tilknyttet virksomhedens adresse i zonen. Der er også mulighed for lånebilslicenser på samme vilkår som i betalingsområdet. Man kan læse mere om dette og bestille licenser o.l. på http://pbutikken.kk.dk/ 

For zonen gælder 

  • Tre-timers parkering i tidsrummet 8-19 på hverdage
  • Beboere i zonen kan bestille gratis beboerlicens
  • Det er ikke muligt at købe ekstra p-tid, og der udstedes ikke gæstelicenser eller gæstebilletter 
  • Lokale p-restriktioner gælder stadig på strækninger, hvor der ved særlig skiltning er markeret tids- eller andre parkeringsbegrænsninger.

Folk, der arbejder i området og plejer at køre i bil frem for at tage det offentlige, skal være opmærksomme på, at bilen kun må holde parkeret inden for zonen i tre timer. En ordning med gæstebilletter har været efterspurgt, men det er ikke en juridisk holdbar løsning, fordi man ikke kan gøre forskel på forskellige kategorier af gæster, og fordi formålet med restriktionen netop er, at udefrakommende skal fravælge bilen. Restriktionerne gælder også for gæster, håndværkere og andre, som besøger beboerne i p-zonen. Tidsbegrænsningen gælder dog kun i tidsrummet 8-19 på hverdage, så hvis man fx har gæster om aftenen eller i weekenden, kan de stadig komme på besøg uden at skulle flytte bilen.