Arkivnyhed - kan være forældet

Nu starter arbejdet med den nye løbehjulsbane i Fælledparken

10.06.2013
I dag mandag den 10. juni går Københavns Kommune i gang med at anlægge den nye løbehjulsbane i Fælledparken.

Københavns Kommune anlægger banen i Fælledparken for at imødekommende behovet om en bane til løbehjulsbrugere. Den nye Løbehjulsbanen er blevet planlagt i samarbejde med burgerne i et åbent og offentligt workshopforløb, der blev afholdt i efteråret 2012, for at sikre brugernes medbestemmelse i planlægningen og udformningen af banen.

 

’Det er rigtig godt, at det er lykkes at finde en løsning, så der bliver plads til at stå på løbehjul i Fælledparken, og at det er sket på en måde, hvor brugerne er blevet hørt,’ siger Jon Pape, centerchef i Center for Park og Natur i Københavns Kommune.

Løbehjulsbanen bliver støbt i beton med trapper og ramper. Løbehjulsbanen bør ikke forveksles med en legeplads, og henvender sig derfor til børn, unge og voksne, der ønsker at løbe på løbehjul. Der bliver udfordringer for både begyndere og øvede på den nye bane.

Løbehjulsbanen indgår i en arkitektonisk sammenhæng med Fælledparken og parkens øvrige aktivitetsområder, og anlægges på den gamle BMX bane ved siden af Tårnlegepladsen/Frederik Vs vej i Fælledparken.

 

Fakta om den nye Løbehjulsbane

  • Tidligere har løbehjulsbrugerne anvendt Fælledparkens Skatepark, men af sikkerhedsmæssige hensyn er dette ikke ønskværdigt for brugerne.

 

  • Løbehjulsbanen er en del af fornyelsen af Fælledparken der har kostet 196 mio. kroner, hvoraf 152 mio. kroner er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

 

  • Det oprindelige fornyelsesprojekt indebar ikke en løbehjulsbane i Fælledparken, men siden det har været muligt at finde ekstra midler, bliver dette nu en realitet.

 

  • Løbehjulsbanen indgår i en arkitektonisk sammenhæng med Fælledparken og parkens øvrige aktivitetsområder, og anlægges på den gamle BMX bane ved siden af Tårnlegepladsen/Frederik Vs vej i Fælledparken.

 

  • Løbehjulsbanen bliver anlagt af P. Malmos i en totalenterprise, med Tscherning som underentreprenør på løbehjulsbanen. Derudover er Cowi rådgiver på projektet.

 

  • GHB Landskabsarkitekter og Copenhagen Skatepark er rådgivere på projektet.

 

  • Fornyelsen af Fælledparken har været i gang siden 2009, hvor Fælledparken fejrede sit 100-års jubilæum. Siden da er parken blevet beriget med nye aktivitetsområder, ny beplantning og belysning, samt mere åbne og indbydende indgange, som medvirker til, at brugernes behov bliver imødekommet.

 

Information og kontakt

Hanne Gyberg, kommunikationskonsulent i Teknik- og Miljøforvaltningen, hanne.gyberg@tmf.kk.dk, telefon 21 47 56 01
Du kan følge med på www.kk.dk/anlaegsprojekter