Arkivnyhed - kan være forældet

Nu kan alle københavnere høre, hvad der foregår i Huset KBH

13.06.2016
Der er installeret anlæg i 27 kulturhuse og biblioteker, så hørehæmmede københavnere har mulighed for at lytte til foredrag og koncerter.

Forestil dig at gå til foredrag og misse alle de vigtige pointer. Eller til en koncert, hvor du ikke kan høre, hvad forsangeren egentlig synger om.  Det er virkeligheden for alle de borgere, der har problemer med hørelsen. Og dem er der mange af. I følge Høreforeningen er der tale om mindst 800.000 danskere, hvilket svarer til hver sjette københavner.

Lydudstyr på 27 kulturhuse og biblioteker

De mange københavnere med hørehandicap kan nu glæde sig over, at Københavns Ejendomme har indkøbt og opsat lydudstyr på 27 kulturhuse og biblioteker – udstyr som gøre det muligt at høre, hvad der bliver sunget eller sagt, når stederne afholder koncert eller foredrag. Udstyret hedder teleslynger og kan forstærke lyden til foredrag og koncerter og tilkobles et høreapparat.

Eva Baunsgaard fra Høreforeningens afdeling i København, der har været brugerne stemme i projektet, siger:

”Det betyder meget, at Københavns Kommune prioriter mennesker med problemer med hørelsen. De anlæg jeg har stødt på, har virket alle tiders. Så det er endelig med at benytte de nye muligheder, som alle med hørehandicap i byen nu har fået!”

Undervisning i brugen af udstyret

Nu er lydudstyret på plads og leverandøren, Scantone, har undervist personalet på bibliotekerne og kulturhusene i, hvordan anlæggene bliver betjent. Netop instruktionen til medarbejderne har været vigtig, fortæller projektleder Thomas Munch fra Københavns Kommune:

”Personalet skal vide, at udstyret er opsat hos dem, og hvordan de får det til at virke. Det er jo en forudsætning for, at brugere med hørehandicap får glæde af det”.

Københavnerne skal kende deres nye muligheder

En anden forudsætning er, at folk med hørehandicap rent faktisk kender de nye muligheder. Det skal foreningen God Adgang sørge for. Fra juni tager God Adgang rundt til de 27 kulturhuse og biblioteker i byen og ser de nye anlæg og uddeler tilgængelighedsmærket. Når det er sket, vil det fremgå af God Adgangs hjemmeside, at kulturhusene og bibliotekerne er tilgængelige for københavnere med et hørehandicap.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.