Arkivnyhed - kan være forældet

Nu blomstrer kirsebærtræerne på Bispebjerg

03.04.2017
  • Foto: Ursula Bach
Nu springer kirsebærtræerne ud på Bispebjerg. Forvaltningen sætter ind med frivillige kirsebærguider og flere affaldskurve og toiletter.

I disse dage springer de smukke lyserøde kirsebærtræer ud på Bispebjerg Kirkegård. Teknik- og Miljøforvaltningen sætter ind med frivillige kirsebærguider og flere affaldskurve og toiletter, men appellerer også til københavnernes sunde fornuft.

Når kirsebærtræerne blomstrer, omdannes alléen på Bispebjerg Kirkegård til en tryllebindende, lyserød blomstertunnel. Det eventyrlige syn forventes at tiltrække op mod 150.000 københavnere og turister, som vil instagramme, tage selfies og gå tur i de farverige omgivelser.

Det sætter de normale forhold på kirkegården under pres, så Teknik- og Miljøforvaltningen står klar med ekstra toiletter og flere affaldskurve på kirkegården. Udover forvaltningens egne kirkegårdsmedarbejdere vil der også være en række frivillige kirsebærguider fra lokalområdet, der kan hjælpe de mange besøgende med at finde vej.  Tiltagene skal ifølge centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Anders Melamies, sikre, at både blomsterkiggere og kirkegårdsgæster får en god oplevelse:

”Der vil altid opstå lidt udfordringer, når så mange mennesker er samlet på så få kvadratmeter, men folk vælger selvfølgelig ikke at opføre uhensigtsmæssigt af ond vilje. For at komme udfordringerne til livs vil der i år være frivillige kirsebærværter, som kan hjælpe og guide folk, så de ikke går over gravstederne eller forstyrrer en begravelse. Jeg kan selvfølgelig kun opfordre til, at københavnerne bruger deres sunde fornuft, når de færdes på byens kirkegårde, da det er et sted, hvor mange kommer for at sørge og finde ro”, siger Anders Melamies.

Bispebjerg Kirkegård har stadig aktive gravsteder, ligesom der jævnligt bliver afholdt højtideligheder i Sønder Kapel, som kirsebærtræerne er plantet helt tæt på. Kirkegården vil derfor være forsynet med skilte, som gør de besøgende opmærksomme på, at der skal tages hensyn i al almindelighed, og at det på flere af kirkegårdens græsplæner ikke er tilladt at slå sig ned med tæppe og madpakker, da de stadig fungerer som aktive gravsteder.   

Bispebjerg Kirkegård er åben mellem klokken 7.00 og 22.00 i sommerhalvåret mellem april og september.  

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.