Arkivnyhed - kan være forældet

Nu bliver Københavns udslidte trafiksignaler renoveret

15.03.2013
Nu starter arbejdet med at give de københavnske trafiksignaler en tiltrængt renovering. Først på listen står H.C. Andersens Boulevard.

De københavnske trafikanter har for ofte mødt røde lys og køer på H.C. Andersens Boulevard. Årsagen til de trafikale udfordringer har været, at byens trafiksignaler er teknologisk forældede og nedslidte. Nu bliver de defekte lyskryds på H.C. Andersens Boulevard som de første udskiftet med moderne styreapparater i påskeferien.

”Det er ikke rimeligt, at bilister, buspassagerer og cyklister er blevet mødt af røde lys og køer på deres vej til og vej fra arbejde gang på gang. Vejområdet har simpelthen været nedprioriteret i for mange år i København. Det kan vi som en moderne by ikke leve med. Derfor er jeg glad for, at vi nu går i gang med at få trafikken til at flyde bedre de mest kritiske steder,” siger København teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal(SF).

Helt konkret bliver alle de gamle styreapparater i lyskrydsene skiftet ud. Styreapparaterne er de computere, der bestemmer, om de enkelte lyssignaler skal lyse grønt, gult eller rødt, og fremover vil kommunens trafikingeniører kunne trimme signalerne fra centralt hold, så cyklister, biler og busser får et bedre flow.

Intensivt testforløb

Forinden er de nye styreapparater blevet gennemtestet intensivt for at sikre, at udskiftningen generer de københavnske trafikanter mindst muligt. Arbejdet kommer til at foregå i nattetimerne fra den 28. til den 31. marts. Efterfølgende bliver de nye styreapparater om nødvendigt tilpasset yderligere i løbet af påskeferien, så de er fuldt oppe at køre, når københavnerne skal på arbejde tirsdag morgen efter ferien.

”H.C. Andersens Boulevard er en af de mest trafikerede gader i Danmark. Derfor har vi prioriteret, at få bragt signalerne i orden her som det første, så hurtigt som det overhovedet kunne lade sig gøre. Men det er langt fra det eneste sted, hvor københavnerne har oplevet problemer. Næste skridt bliver at reparere lyskrydsene de andre steder, hvor der til tider har hersket trafikalt kaos,” siger Ayfer Baykal. 

I alt har de københavnske politikere bevilliget 33 mio. kr. til genopretning af trafiksignaler i år. Signalerne på H.C. Andersens Boulevard er de første, der bliver udskiftet. Derudover skal lyskrydsene på bl.a. ”Centrumforbindelsen” fra Sjællandsbroen til Kalvebod Brygge, på Østerbrogade og på strækningen ved Lyngbyvejens indføring også renoveres sammen med enkelte andre ustabile lyskryds andre steder i byen.