Arkivnyhed - kan være forældet

Nu åbner Nordhavns nye nærgenbrugsstation

16.08.2017
Det bliver snart lettere for beboerne i Århusgadekvarteret og Nordhavn at sende de gamle batterier og udtjent elektronik til genanvendelse.

Den nye nærgenbrugsstation åbner i et 400 kvadratmeter stort lokale i stueetagen i parkeringshuset i Helsinkigade 26, hvor der er let adgang fra hele lokalområdet. Stationens vægge bliver beklædt med genbrugsmaterialer, som viser beboerne, hvor de kan aflevere de almindelige former for affald som pap, plast, glas og metal. Det vil også være muligt at aflevere større ting som fx det gamle gulvtæppe eller køleskab.

Nærgenbrugsstationen bliver indrettet med en såkaldt byttehylde, som gør det muligt at glæde naboerne med det gamle kaffestel eller lampen, man selv er blevet træt af, men som stadig er for god til at smide ud. Den store cirkelformede byttehylde bliver placeret centralt i lokalet og fungerer ganske enkelt ved, at man stiller de ting, som andre stadig kan få glæde af, mens man tager det, man selv kan bruge fra reolen. I midten af cirklen indretter forvaltningen et siddeareal, hvor det er muligt at kigge på tingene, inden man tager dem med hjem.

Nærgenbrugsstationen vil være bemandet med personale, der kan hjælpe og svare på spørgsmål vedrørende affald og genanvendelse på onsdage og fredage fra kl. 12.00 til 18.00 samt på søndage fra kl. 10.00 til 16.00. Det vil dog være muligt at aflevere sit genanvendelige affald alle ugens dage, døgnet rundt.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.