Arkivnyhed - kan være forældet

Nu åbner Inderhavnsbroen

07.07.2016
Broen bliver åbnet for københavnerne i dag kl. 18.

Inderhavnsbroen blev 1. juli afleveret fra entreprenørfirmaet Valmont SM til Københavns Kommune, og efter den seneste uges sidste klargøring bliver broen i dag åbnet for københavnerne kl. 18.

Inderhavnsbroen bliver officielt indviet fredag den 19. august ved en festlig københavnerbegivenhed på begge sider af havnen. Men Københavns Kommune og A.P. Møller Fonden – der har finansieret både Inderhavnsbroen og de mindre kanalbroer Trangravsbroen og Proviantbroen ved siden af – har valgt allerede nu at åbne broen, så københavnerne og byens gæster med det samme kan få gavn af den.

Programmet for indvielsen vil blive offentliggjort i august.

Fakta om åbning af Inderhavnsbroen

Inderhavnsbroen har samme spærretider for sejlere og åbner på samme vilkår som Knippelsbro og Langebro. Det vil sige, at Inderhavnsbroen ikke åbner på faste tidspunkter, som man kender det fra Trangravsbroen, men kun når der er bestilt en åbning. Københavns Kommune forventer kun få åbninger af Inderhavnsbroen for fritidssejlere, da størstedelen vil søge ind i Christianshavns Kanal. Inderhavnsbroen vil herudover blive åbnet hver morgen og aften i sommersæsonen, når færgen til Hven lægger til i Havnegade.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.