Arkivnyhed - kan være forældet

Nørrebro sætter gadeskraldet til vægs

02.08.2016
  • Gavlmaleri på Nørrebro
Med hjælp fra en lokal illustrator er en af Nørrebros centrale gavle blevet forvandlet til en kærlighedserklæring

En kærlighedserklæring, der skal få lokale og besøgende til at passe godt på Nørrebro og sende affaldet i skraldespanden.

Gavlmalerier har siden 1950’erne været en københavnertradition, der har forvandlet triste grå mure til lokale vartegn. Og nu har Københavns Kommune taget en velkendt gavl på Ravnsborggade i brug i kampen for at få københavnerne til at vise ren kærlighed til byen og smide affaldet i kurven.

Det er den store gavl ved basketbanen på Ravnsborggade, der er blevet udsmykket med et motiv af den lokale illustrator Rasmus Meisler, der kredser om en den velkendte københavnerskraldespand. Gavlmaleriet har indarbejdet den graffiti, der allerede udgør en stor del af identiteten i området.

”Nørrebro er et af de områder, hvor der er udfordringer med affald, som ikke ender i skraldespanden. I stedet for at lave en klassisk kampagne har vi besluttet at arbejde på gadens præmisser og samtidig udnytte chancen for at give området et kunstnerisk boost. Rigtig mange københavnere giver dagligt en hånd med til at holde byen ren, men skal vi flytte os, skal vi have endnu flere med, og dem prøver vi nu at nå i et stort samarbejde med den lokale omverden. Det skulle skabe et resultatet, som kommer alle til glæde,” siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL).

Gavlmaleriet er en del af en lokal pop up-kampagne på Nørrebro i regi af Ren Kærlighed, der skal skabe ekstra engagement i området omkring Sankt Hans Torv, som er et af de steder i byen, hvor der er udfordringer med især cigaretskodder og fastfood-emballage, som ender på jorden. Kampagnen omfatter blandt andet samarbejde med 40 lokale butikker, cafeer og natklubber, der uddeler lommeaskebægre, fejer skod op og stiller lomme-skraldeposer til rådighed.

Som udgangspunkt har Københavns Kommune lavet en 2-årig aftale med andelsforeningen, som ejer gavlen, men det er muligt at forlænge kontrakten, hvis begge parter er interesserede.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.